Bequick Mixed 1 koploper in 1e klasse

24-09-2018 Sport Redactie

Captain Eveline van der Ende won met Mandy Kap de damesdubbel. (Foto: Monique Creemers)

MAASSLUIS - Het afgelopen weekend regeerde Pluvius met harde hand. Het gevolg was dat een aantal competitiewedstrijden werd afgelast of niet uitgespeeld. Zo kwam Mixed 1 op zaterdag niet in actie tegen Delftse Hout en wordt deze wedstrijd op een nader te bepalen datum ingehaald. Het eerste mixed team in de vrijdagcompetitie kwam wel in actie. In en tegen Zoetermeer werd een knappe 3-1 overwinning behaald, nadat de eerste competitiewedstrijd tegen Dekker Rokkeveen met dezelfde cijfers was gewonnen.

Captain Eveline van der Ende won samen met Mandy Kap de damesdubbel met 6-7, 6-2 en 10-8. Ook de herendubbel werd gewonnen in een wedstrijdtiebreak met het kleinst mogelijke verschil. Erik van der Ende en invaller Robert-Jan ’t Hoen hielden hun zenuwen in bedwang op het juiste moment: 1-6, 6-1, 10-8. Het gemengd dubbel van Erik van der Ende en Mandy Kap bracht een overtuigende overwinning van twee keer 6-2 op het scorebord.

Het tweede gemengd dubbel (Eveline van der Ende en Robert-Jan ’t Hoen) mondde opnieuw uit in een wedstrijdtiebreak, die gespeeld wordt in plaats van een derde set. Ditmaal was Zoetermeer te sterk, zodat de thuisploeg niet zonder punten bleef (7-5, 2-6, 3-10). Door dit resultaat staat Bequick met zes punten bovenaan in de eerste klasse, maar moet deze positie delen met Triomf uit Bergschenhoek.

Vrijdag is het spannende treffen met de medekoploper op de banen van Bequick aan de Maria Rutgersstraat. De wedstrijden vangen aan om 19.00 uur en de toegang is gratis.Gerelateerd