Bequick-trainer Nederlands Kampioen indoor

26-02-2019 Sport Redactie

Bequick-trainer Yoran Verschoor werd Nederlands kampioen in Hilversum

MAASSLUIS – Yoran Verschoor leverde op het Nationale Tenniskampioenschap voor senioren (35 jaar en ouder) een buitengewone prestatie. De Bequick-trainer won in de finale tegen Jasper Smit en werd daarmee Nederlands Kampioen indoor.

Verschoor was als vierde geplaatst op het indoorevenement in Hilversum. In het Tulip Tennis Center steeg de selectietrainer van Bequick boven zichzelf uit en bereikte via Dennis Rijerse, Ferdinand Forger en Evert Smit zonder setverlies de finale. Met zijn 34 jaar – deelname staat open in het jaar dat men 35 wordt – was Verschoor wel één van de jongste deelnemers.

In de eindstrijd stond Veschoor tegenover de als eerste geplaatste Jasper Smit. De voor LTC Naaldwijk uitkomende Smit bivakkeert al jaren in de nationale top 10 en was met zijn huidige ranking van 1,1 zwaar favoriet. Toch bleek er in de eerste set weinig sprake van krachtsverschil. In de eerste onderlinge ontmoeting ging de strijd gelijk op en moest de set worden beslist door een tiebreak.

Tennisleraar en sportpsycholoog Verschoor hield het hoofd koel op de belangrijkste momenten en trok de beslissende game verrassend naar zich toe. Ook in de tweede set was Smit niet in staat afstand te nemen en aan het eind van de bijna twee uur durende partij was een break voldoende voor Verschoor om de nationale titel te pakken (7-5).

Door de winst op de wereldkampioen in het dubbelspel 35+ heeft Verschoor zich ook meteen in de kijker gespeeld bij de bondscoach, die hem polste voor deelname aan het WK senioren in Miami in oktober. Verschoor zelf over zijn prestatie: ,,Ik ben erg blij met het niveau dat ik heb gehaald en uiteraard met de Nederlandse titel. Jasper (Smit) speelt al een aantal jaren voor Nederland op het WK en wellicht zit dat er nu voor mij ook in na het behalen van deze titel.”

 Gerelateerd