Bequick verliest in Den Haag van koploper

17-04-2018 Sport Redactie

Foto: Monique Creemers

MAASSLUIS - Dat het hoogste damesteam van Bequick het moeilijk zou krijgen tegen koploper Leeuwenbergh was op voorhand al duidelijk, maar stiekem was op meer gerekend dan één schamel puntje tegen de stabiele eredivisionist. Het team was compleet – ook de in de eerste wedstrijd ontbrekende Felice van Veen was weer van de partij – en topfit. Maar de koploper bleek echt een maatje te groot.

Op het monumentale tennispark aan de Vliet in Den Haag waren er wel degelijk kansen op een beter resultaat. Zo speelde nieuwkomer Kim Everaars een prima wedstrijd tegen de geroutineerde Corine van der Heijden en verspeelde pas de overwinning in de tiebreak van de derde set. Ook Felice van Veen sleepte er een derde set uit in de vierde single, nadat zij de eerste omloop tegen Fleur Blank met 4-6 had verloren. Het gebrek aan wedstrijdritme brak de sympathieke studente medicijnen echter op in de derde (2-6).

Linda Gouka kwam er tegen de sterke Rikke de Koning niet echt aan te pas en verloor met twee keer 3-6. Rebecca van Balen en Linda Gouka verloren de eerste dubbel met 0-6, 6-7. In de tweede dubbel waren Felice van Veen en Elles Kromme dichtbij de overwinning. De eerste set was nog voor de Hagenaars (4-6), maar de tweede set ging naar Maassluis met 6-3. In de dubbels wordt echter geen derde set gespeeld. In plaats daarvan moet een wedstrijdtiebreak (tot 10 punten) de winnaar aanwijzen. Bequick trok daarin helaas aan het kortste eind (6-10).

En dus bleek het enige punt deze dag afkomstig van aanvoerder Rebecca van Balen (foto). De immer stabiele kopvrouw van Dames 1 deelde aan Linda Jansen – de hoogst geklasseerde speelster bij Leeuwenbergh – een gevoelige tik uit door twee keer een beslissende tiebreak te winnen.

Door deze overwinning behoudt Leeuwenbergh de koppositie in de eredivisie en hebben de Hagenaars één punt voorsprong op Waddinxveen, uitgerekend de volgende tegenstander van Dames 1. Opnieuw een lastige opponent dus, maar de strijd wordt wel gestreden op het eigen tennispark aan de Maria Rutgersstraat a.s. zondag.

Met de noodzakelijke steun van het thuispubliek moet het mogelijk zijn om er minimaal een gelijkspel uit te slepen. De wedstrijden vangen aan om 12.00 uur en de toegang is gratis.Gerelateerd