Bequick viert 125-jarig jubileum met tennisclinic door Martin Verkerk

07-10-2019 Sport Redactie

Bij het 120-jarig jubileum verzorgde Jacco Eltingh een tennisclinic. Voor het 125-jarig bestaan is Martin Verkerk gecontracteerd

MAASSLUIS - Dat Maassluis een lange historie heeft is algemeen bekend. In 2016 werd het 400-jarig bestaan uitgebreid gevierd. Dat Maassluis ook stadsrechten heeft is minder bekend, maar daarom niet minder waar. Al 205 jaar kunnen we – als we het over Maassluis hebben – spreken over de “Stad aan het Scheur”, want zo heet de rivier waar onze buitenhaven in uitmondt. Inmiddels bevinden zich in Maassluis ook verenigingen met veel historie. Zo werden muziekvereniging Kunst Na Arbeid en de voetbalverenigingen VDL én Excelsior-M vorig jaar alle drie 100 jaar, hetgeen betekent dat die verenigingen zijn opgericht in 1918. Met een oprichtingsdatum van 9 juni 1895 is de historie van de Maassluise tennisclub Bequick (toen nog m.t.c. Be Quick geheten) nog aanzienlijk langer. Bequick is daarmee één van de oudste nog bestaande tennisclubs in ons land en zelfs ouder dan de tennisbond (KNLTB), die 4 jaar later werd opgericht.

Als u goed heeft gerekend, weet u dus dat Bequick volgend jaar 125 jaar bestaat. De club heeft een jubileumcommissie samengesteld die er voor gaat zorgen dat dit feestelijke feit groots wordt gevierd. Het zwaartepunt van de festiviteiten komt te liggen in het weekend van vrijdag 5 t/m zondag 7 juni. Het programma houden we nog even geheim, maar één item wil de commissie wel prijsgeven. Bij het 120-jarig jubileum was de tennisclinic en de demonstratiewedstrijd van oud proftennisser Jacco Eltingh een groot succes. Eltingh is inmiddels als technisch en commercieel directeur verbonden aan de tennisbond, dus moest de commissie op zoek naar iemand anders. De naam kunnen we nu prijsgeven, want de contracten zijn getekend. Niemand minder dan Martin Verkerk komt op zaterdag 6 juni een tennisclinic verzorgen op het park aan de Maria Rutgersstraat. Verkerk maakte naam toen hij in 2003 als relatief onbekende speler de finale haalde op het gravel van Roland Garros, waarin hij uiteindelijk in de Spanjaard Juan Carlos Ferrero zijn meerdere moest erkennen. Het was meteen ook het hoogtepunt van de nu 40-jarige Alphenaar, die door langdurige blessures (schouder) en ziekte (klierkoorts) langzaam wegzakte op de wereldranglijst en in 2008 definitief afscheid nam van het proftennis. Maar de naam van Mighty Marty – zoals hij door zijn collega’s in het circuit werd genoemd – was door die uitzonderlijke prestatie in Parijs wél gevestigd.

 Gerelateerd