C.k.c. Maassluis 1 en 2 boeken zeges in derby

• 19-01-2020

Sven Veldman (Foto: Ton Linschoten)

MAASSLUIS - In een bomvolle Olympiahal ontving c.k.c. Maassluis in een heuse derby ‘angstgegner’ ODO uit Maasland. Bij Maassluis had Tjerk Bloem als coach op de bank plaatsgenomen na het tussentijdse vertrek van de hoofdtrainer. Ondanks het verschil op de ranglijst staat deze wedstrijd altijd garant voor spanning en vechtlust, en dat was zaterdag niet anders.

Na een stroeve start wist Maassluis vanaf 3-3 een gaatje te slaan naar 6-3. Maassluis leek met een voorsprong van 4 punten de rust in te gaan maar ODO scoorde op slag van rust haar vijfde treffer, zodat de ruststand werd bepaald op 8-5. Na de rust kwam ODO goed uit de startblokken en verkleinde het verschil tot slechts 1 punt. Maar daarna pakte Maassluis het weer op en bracht het verschil met 2 doelpunten weer terug tot 3 punten. Gedurende de tweede helft bleef het verschil schommelen tussen 2 en 3 punten. Daarmee bleef de wedstrijd toch spannend tot het eind.

Het thuispubliek kon uiteindelijk een zege van Maassluis begroeten: 15-13. Het maakte ook coach Tjerk Bloem tot een blij man bij zijn eerste optreden. Tjerk Bloem zal de rol van trainer/coach de rest van het zaalseizoen op zich nemen. De tevredenheid over de zege werd overigens nog groter toen bekend werd dat concurrent Vitesse thuis had verloren van Reeuwijk. Het verschil met de nummer twee is nu vier punten. Volgende week de lastige uitwedstrijd bij Twist in Vlaardingen. Winst zou betekenen dat de eerste helft van het zaalseizoen zonder puntverlies wordt afgesloten.