C.k.c. Maassluis boekt tweede overwinning op rij

14-05-2019 Sport Redactie

Afra Verpaalen (Foto: Edwin Sonneveld-fotografie)

MAASSLUIS - Het eerste team van c.k.c. Maassluis heeft ook de tweede wedstrijd na de hervatting van de veldcompetitie gewonnen. In Den Haag werd het plaatselijke GKV eenvoudig opzij gezet: 14-21.

GKV – Maassluis 14-21

c.k.c. Maassluis is de tweede helft van de veldcompetitie uitstekend begonnen. Na het teleurstellende zaalseizoen, wat eindigde met een degradatie naar de tweede klasse, is de primaire doelstelling van de Maassluise formatie om zich op het veld te handhaven in de eerste klasse. Twee ronden geleden was die doelstelling, kijkend naar de ranglijst, nog mijlenver weg. Maassluis stond op de laatste plek, met slechts drie schamele puntjes. Nu, na de ruime overwinningen op achtereenvolgens Korbis en GKV, ziet de wereld er al een stuk rooskleuriger uit. Maassluis staat op de vierde plaats, ruim achter de drie koplopers. Onderin is het stuk spannender. Maassluis staat op gelijke hoogte met GKV en slechts één puntje voor op de ploegen ONDO en Korbis. IJsselvogels sluit de rij, met drie punten achterstand op Maassluis.

Het spel wat Maassluis de afgelopen twee wedstrijden op de kunstmat legt is hoopgevend. De ploeg speelt weer fris en vrij. Ook tegen GKV, dat ondanks verwoede pogingen de Maassluise formatie met fysiek spel probeerde te ontregelen. De ploeg van scheidend trainer Marco Swikker liet zich echter niet van de wijs brengen en had zowel in het eerste als het tweede bedrijf het beste van het spel.

OZC 2 – Maassluis 2 5-12

Het tweede team van Maassluis heeft door de eenvoudige overwinning op laagvlieger OZC uitstekende zaken gedaan. De verrassende nederlaag van Korbis op Reeuwijk zorgt er namelijk voor dat Maassluis 2 aanstaande zaterdag tegen hekkensluiter Vriendenschaar al kampioen van de reserver tweede klasse kan worden. Daarvoor moet het dan zelf in ieder geval winnen en zal de wedstrijd IJsselvogels 2 – Korbis 2 in een gelijk spel moeten eindigen.

Programma 18 mei 2019

15.45 uur Achilles 1 - Maassluis 1
14.00 uur Vriendenschaar 2 - Maassluis 2

Informatie

Algemene info: Demi Zeegers / pc@ckcmaassluis.nl / www.ckcmaassluis.nl / www.facebook.nl/ckcmaassluis Gerelateerd