C.k.c. Maassluis dichtbij een stunt

• 12-03-2019

MAASSLUIS - De 30 – 18 nederlaag in Eindhoven tegen Rust Roest was er één om snel te vergeten. Afgelopen zaterdag kwamen de Eindhovenaren op bezoek in Maassluis. Rust Roest is in een felle titelstrijd verwikkeld met Vriendenschaar, terwijl Maassluis elk punt bij elkaar moet sprokkelen om degradatie af te wenden. En wat was Maassluis dichtbij zo’n punt.

Maassluis – Rust Roest (16 – 17)

De bezoekers namen zoals verwacht het initiatief in de wedstrijd. Ze pakten al vroeg een voorsprong van een punt of vier. Toch werd al snel duidelijk dat ze niet in goeden doen waren. Echt weglopen van Maassluis, zoals ze dat in Eindhoven deden, lukte ze niet. Tot diep in de tweede helft bleef deze voorsprong van vier punten bestaan.

Bij een tussenstand van 12 – 16 ontstond er bij Maassluis het gevoel dat er meer in zat. Er werd wat meer schotkracht in het team gebracht en met nog een schepje er bovenop kwam Maassluis langzaam dichterbij. In de slotfase geloofde iedereen dat Maassluis op zijn minst nog een punt uit het vuur zou slepen, maar wat slordigheidjes en verkeerde keuzes nekten het team. Na het laatste fluitsignaal stond er een 16 – 17 score op het bord en bleef Maassluis met lege handen achter.

Maassluis 2 – Rust Roest 2 (18 – 18)

Daar waar het vlaggenschip bijna de hele wedstrijd achter de feiten aan liep en aan het einde met een inhaalrace bijna nog een punt uit het vuur sleepte, pakte Maassluis 2 al vroeg de voorsprong. Na een 10 – 8 ruststand behield Maassluis de twee punten voorsprong. Tien minuten voor tijd had ze die voorsprong zelfs uitgebreid naar vier punten (17 – 13). Hier waren het de bezoekers die de rug rechtten en het gat wisten te dichten. Na een 17 – 17 gelijke stand wist Maassluis nog eens te scoren. De hoop was dat dit laatste doelpunt genoeg was voor de winst, maar vlak voor tijd scoorde Rust Roest de gelijkmaker, wat ook de eindstand betekende.

Overige resultaten

Maassluis 3 moest helaas haar meerdere erkennen in KOAG 4: 20 – 16. Ook de A1 moest de overwinning laten aan de bezoekers. IJsselvogels A1 was met 13 – 16 te sterk voor de Maassluise junioren.