• Redactie
  • 07-10-2020
  • Sport

KORFBAL - CKC Maassluis haalde gisteren in de korfbalcompetitie een punt binnen tegen Ondo (G).

De wedstrijd in ’s-Gravenzande stond eigenlijk afgelopen zaterdag op het programma. De wedstrijd werd verzet in afwachting van de uitslag van een coronatest van enkele spelers. In het weekend waren alle testuitslagen binnen (negatief) en dit betekende dat er gisteravond kon worden gespeeld. Het werd een spannende wedstrijd, ook al werd de korf niet heel fanatiek gevonden.

Daar had het in de eerste helft niet veel van weg. Beide teams speelden een dynamisch spel en wisten de korf goed te vinden. Dit resulteerde in een ruststand van 9-9.

Maassluis start goed aan de tweede helft. De treffers van Eva Slotboom en Sven Veldman zorgen voor een stand van 9-11. De lange aanvallen en vele kansen van Ondo (G) zorgen ervoor dat er weer een gelijke stand staat op het scorebord. Het wordt Ondo (G) gemakkelijk gemaakt om mee te kijken in de verdediging en de ballen weer over te brengen naar de aanval. Ondo (G) kan steeds lang aanvallen, maar weet de kansen te weinig te benutten om voor een voorsprong te zorgen. Beide ploegen geven goede druk in de verdediging, waardoor er veel slordigheidsfoutjes worden gemaakt. Ook in de tweede helft gaan de ploegen gelijkop.

Met nog ongeveer vijftien minuten op de klok is de stand 14-14. Na tien minuten zonder te scoren, maakt Maassluis het punt: 14-15. Niet verrassend, maar Ondo (G) zet het scorebord weer op een gelijke stand (15-15). Deze score betekent dan ook de eindstand van deze wedstrijd.

Maassluis nam het voortouw, maar Ondo (G) wist hier steeds snel op te antwoorden. Maassluis staat na vijf gespeelde wedstrijden nog steeds onderaan in de competitie met twee punten. Een overwinning voor Ondo had ervoor kunnen zorgen dat ze los van KOAG uit Krimpen a/d IJssel kwamen op de eerste plek. Nu wordt de eerste plaats in de eerste klasse (E) gedeeld door KOAG en Ondo (G).