CKC Maassluis speelt een goede generale

01-05-2018 Sport Redactie

Foto: Johan Pols

MAASSLUIS - Koploper ckc Maassluis trad dit weekend aan tegen middenmoter Atlas. De reserves, hekkensluiter in hun poule traden aan tegen koploper TOP (S) 4.

Maassluis 1
Daags na het Koningsdagevenement, stond er een thuisprogramma gepland in het Wipperspark. Bij Maassluis waren er twee grote afwezigen, de afscheid nemende Niek Seesink en Tjerk Bloem waren verhinderd en werden vervangen door Dennis van der Lee en Sietse Spaan. Met een beetje fantasie kan men stellen dat het eerste team van volgend seizoen stiekem al te zien was.

Over de wedstrijd zelf kunnen we kort zijn. Het was nimmer een gelijke strijd. In de beginfase ging het nog wel gelijk op tot een 6-5  tussenstand na 13 minuten, maar hierna was het verzet van Atlas gebroken, blijkens de ruststand van 18-6. Topscorers Henne Bloem en Leon Kloppenburg met ieder 5 doelpunten.

Tweede helft gaf hetzelfde beeld: een scorend Maassluis met afwisselend hele goede aanvallen. De eindstand resulteerde in een 30-12 overwinning voor Maassluis. Twee belangrijke punten in de strijd voor het kampioenschap, maar ook erg prettig om de invallers Van der Lee en Spaan aan het werk gezien te hebben, veel inzet, creativiteit  en scorend vermogen, samen goed voor 7 doelpunten.

De concurrent Des wist gemakkelijk te winnen van KVK. Des is de volgende tegenstander op 12 mei in Delft. Met een gat van 3 punten en met nog 3 wedstrijden te gaan is het belang duidelijk: bij winst is Maassluis óók op het veld kampioen.

Maassluis 2
Het tweede team heeft het moeilijk, staat laatste en moest dit weekend tegen de koploper, Het kwam dan ook niet als een verrassing dat deze wedstrijd verloren ging, 16-22. Maassluis vecht samen met KV Danaiden en Weidevogels tegen degradatie, twee van deze 3 ploegen zullen volgend seizoen een treetje lager spelen, allen hebben 4 punten, dus alles is nog mogelijk.

Overige teams
Maassluis 3 wist het eerste puntje van het ervaren TOP (A) 3 af te snoepen, helaas zat er niet meer in, maar dit is ook een prima resultaat.. Maassluis A1 ging met 1 punt verschil kopje onder tegen Velositas A1.

Komend weekend geen programma wegens bevrijdingsdag.

Informatie
Algemene info: Karin Korstanje (pc@ckcmaassluis.nl)  
www.ckcmaassluis.nl / www.facebook.nl/ckcmaassluisGerelateerd