C.kc. Maassluis start uitstekend in eerste klasse

• 27-11-2018

Lisanne Mars vocht zich samen met Mark van Buren in het 1e van Maassluis. (Foto: Edwin Sonneveld-fotografie)

MAASSLUIS - Maassluis mocht voor het eerst sinds het zaalseizoen 2009/2010 weer aantreden in de eerste klasse. In de eerste klasse wordt tegenwoordig gespeeld met een schotklok, time-outs en een jurytafel. Voor de meeste spelers van Maassluis 1 is dit een nieuwe, mooie ervaring in een poule welke op voorhand niet als makkelijk wordt beschouwd. Afgelopen zaterdag was Albatros de eerste hobbel die genomen moest worden. Het werd een spectaculaire wedstrijd die gewonnen werd met 22 – 27.

Albatros – Maassluis (22 - 27)

Er zijn twee veranderingen doorgevoerd sinds de veldcompetitie bij Maassluis 1. Er is gebroken met de traditie 4 om 4 te spelen, in plaats daarvan speelt het team met 5 om 5 spelers. Tijdens de oefenperiode hebben Mark van Buren en Lisanne Mars zich definitief in het eerste gespeeld. De toevoeging van deze spelers zorgt voor meer schotkracht, wat hard nodig is in een zaalseizoen waar aanvallend vermogen bepalend zal zijn voor degradatie of handhaving in de eerste klasse. Maassluis begon voortvarend in de eerste minuten en pakte brutaal een kleine 1 - 2 voorsprong. Daarna was het met name Albatros de bovenliggende partij in de eerste helft. De tegenpartij van Maassluis liep snel uit naar een 7 – 2 voorsprong. Maasluis bleef met moeite aanklampen, het team had moeite met de aanvallen van Albatros. In een aantrekkelijke wedstrijd streed Maassluis voor wat het waard was, maar Albatros behield de ruimere voorsprong. Of het de discussie was met de scheidsrechter wat Albatros de nek om deed en/of Maassluis het hoofd uitstekend koel wist te houden. Maassluis vocht zich langzaam terug in de wedstrijd. Terwijl Albatros een rommelige fase zat waarin strafworpen en vrije ballen werden gemist, profiteerde Maassluis optimaal en gingen zij de rust in met een 14 – 15 voorsprong.

Na de rust ging Maassluis verder waar het voor de rust gebleven was en dat was scoren. In de eerste 10 minuten scoorde Maasluis 7x waar Albatros er 2 tegenover kon zetten. Albatros toonde hierna nog 1 keer veerkracht en kwam tot 19 – 21. Maassluis hield nogmaals het hoofd koel en zorgde ervoor dat Albatros te veel persoonlijke fouten maakten. Maassluis kon in een heerlijke flow richting het einde van de wedstrijd toewerken. Dit resulteerde uiteindelijk in een terechte 22 – 27 overwinning. Komende zaterdag staat Fortis op het programma en moet er minimaal uit hetzelfde vaatje getapt worden voor een overwinning. Maar voor nu: de eerste twee punten zijn binnen.

Albatros 2 – Maassluis 2 (20 - 16)

Waar Maassluis 1 zich terug kon vechten in de wedstrijd, had Maassluis 2 zichtbaar moeite met het niveau van de eerste klasse. Albatros begon de wedstrijd vol energie en pakte een ruimere voorsprong op Maassluis. Gedurende de wedstrijd kwam Maassluis 2 beter op gang, maar was de wedstrijd beslecht in het voordeel van Albatros die de gehele wedstrijd de betere partij was.