Coen van Winden Nederlands kampioen judo

04-10-2021 Sport Redactie

MAASSLUIS/REGIO - Bij de Nationale kampioenschappen judo voor senioren heeft de 23-jarige Coen van Winden uit De Lier op fraaie wijze de Nederlandse titel veroverd. In de voorrondes versloeg Coe eerst de judoka's Sheikh Hosseini en Van Os alvorens in de halve finale tegenover zijn grote concurrent Jim Heijman te staan. Deze partij was een herhaling van de laatste NK finale. Moest Coen toen de winst nog aan Heijman laten, hij zorgde er dit keer voor de winst naar zich toe te trekken door met een overname techniek een half punt te scoren en wederom een plek in de finale te veroveren.

In de finale liet Coen er nu geen twijfel over bestaan wie de beste in zijn klasse is want binnen een halve minuut wierp hij zijn tegenstander Nicolai met een prachtige heupworp voor ippon tegen de mat. Een zeer fraaie wijze om zijn Nationale titel binnen te halen.

Ook de overige Mahorokan judoka's bij dit NK presteerden prima. In de klasse tot 66 kg wist Nanco Krijthe met overmacht het brons voor zich op te eisen. Bij de -73 kg judoka's behaalde Jafet Chin Kwie Joe met mooie overwinningen een bronzen plak. Bij de -90 kg moest Ian van Herk voluit gaan om in deze klasse een verdiende bronzen medaille te winnen. Bij de dames haalde Margit de Voogd in de klasse tot 70 kg een plek op het podium door met winst met een armklem het brons binnen te halen. Franka van der Salm (-52 kg) en Christina Heck (-78 kg) vochten zich wel tot de strijd om het brons maar moesten helaas genoegen nemen met de 5e plaats bij dit NK.

Amerhaltoernooi in Made
Bij het sterk bezette toernooi in het Brabantse Made wist Wladik Dantuma kampioen te worden. In dezelfde gewichtsklasse haalde Emirhan Akdemir een 3e plaats bij de judoka's onder 18 jaar.Gerelateerd