DCMR zet milieuregels sportverenigingen op een rijtje

05-09-2019 Sport Redactie

REGIO - Om sportverenigingen te helpen te voldoen aan de milieuregels, heeft de DCMR een informatiewaaier samengesteld. Daarin de belangrijkste regels die gelden voor buitensportverenigingen op een rijtje.

Het eerste exemplaar van de waaier werd vorige week uitgereikt aan de manager van de sportparken Harga en Willem-Alexander. Alle sportverenigingen in het Rijnmondgebied ontvangen deze week een exemplaar. De DCMR controleert of verenigingen zich houden aan milieuregels. Annelies Jansen, inspecteur van de DCMR: “We willen niet alleen handhaven, we willen verenigingen ook helpen overtredingen te voorkomen.” Daarom is de informatiewaaier ontwikkeld.

In de waaier zijn enkele belangrijke milieuregels voor buitensportverenigingen samengevat. Wetgeving op het gebied van geluid, licht, vuurwerk en energiebesparing komen aan bod. Wat zijn bijvoorbeeld de regels over het afsteken van vuurwerk? Wanneer mag de veldverlichting aan? Mag er muziek op het veld afgespeeld worden? “In de waaier staan handige checklisten zodat verenigingen in een oogopslag zien wat ze moeten regelen rondom trainingen, wedstrijden en feesten.”Gerelateerd