Categorieën

Service

De jeugd mag weer sporten!

De jeugd mag weer sporten!
Sport

De jeugd mag weer sporten!

  • Redactie
  • 29-04-2020
  • Sport
De jeugd mag weer sporten!
MAASSLUIS – Vanaf vandaag mag de jeugd in Maassluis en elders in het land weer buiten sporten. Op 21 april maakte het kabinet bekend dat georganiseerde buitensportactiviteiten voor jeugd tot en met achttien jaar weer zijn toegestaan. De gemeente heeft een aantal regels opgesteld om het sporten mogelijk te maken: er moet altijd begeleiding aanwezig zijn, kinderen tussen de 13 en 18 jaar moeten 1,5 meter afstand houden en officiële wedstrijden zijn niet toegestaan. Zwembaden, sporthallen en gymzalen blijven tot en met 19 mei gesloten.

De richtlijnen:

·         we sporten waar mogelijk op accommodaties van sportverenigingen;
·         verenigingen stellen een protocol op waarin zij borgen dat er veilig gesport kan worden en dat daarop door de vereniging wordt toegezien;
·         accommodaties zijn alleen toegankelijk voor kinderen en begeleiders van de vereniging;
·         binnensport zoekt samenwerking met buitensport;
·         als een sportaanbieder niet terecht kan op een accommodatie van een andere vereniging en toch gebruik wil maken van de openbare ruimte, wordt hiervoor een verzoek ingediend;
·         buurtsportcoaches organiseren in wijken ook sportactiviteiten.

Eén van de clubs die vanaf vandaag weer training geven in Maassluis is voetbalvereniging Excelsior Maassluis. ,,Om de trainingen op ons sportcomplex mogelijk te maken, geldt een aangepast trainingsrooster,” meldt de club. ,,Groepen trainen minder vaak, op andere tijden of zelfs op een andere dag. Reden hiervoor is de stroom aan kinderen zo goed mogelijk te verdelen over de week.” Verder heeft de club regels opgesteld zoals dat ouders het complex niet mogen betreden en bij het brengen en halen van de kinderen in de auto moeten blijven.

Ook in Vlaardingen wordt vanaf vandaag weer gesport. In Schiedam heeft het meer voeten in aarde. Daar wordt gewacht op een nieuwe noodverordening die voor onze regio wordt vastgesteld door de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Informatie voor sportaanbieders

Sportaanbieders kunnen voor meer informatie, vragen, verzoeken en het delen van het protocol terecht bij de Gwenda Tromp, beleidsmedewerker sport bij de gemeente Maassluis, via [email protected].