De kop is eraf voor MBV Green Eagles

17-09-2019 Sport Redactie

MAASSLUIS - De eerste speelronde zit er op voor MBV Green Eagles en de resultaten waren wisselend. Het Heren 1 team heeft na een lastig seizoen vorig jaar nu weer een breder team. Het debuut was gelijk goed, want uit bij Utrecht Bulls werd er gewonnen met 44-68 waarbij Laurens Don topscorer was met 17 punten en Stefan Kraaijeveld er kort op volgde met 16 punten.

Het Dames 1 team speelt ook dit jaar in de hoogste amateurklasse en zal een pittig jaar krijgen onder leiding van de nieuwe coach Ron den Hoedt. Desondanks ging het lang gelijk op bij de eerste (thuis)wedstrijd tegen CobraNova. Met nog zes minuten te spelen in het vierde kwart was het na een score van Kirsten Boer nog maar vier punten verschil. Echter uiteindelijk trok CobraNova onder leiding van Susanne Taal (18 punten) de wedstrijd naar zich toe met 56-64. Bij MBV Green Eagles was Suzanne van Driel met 13 punten topscorer van Dames 1.

Bij de jeugd wordt er door diverse teams op een goed niveau gespeeld en dit levert soms erg goede tegenstand op. Zo moest Under 14-1 thuis het ruim onderspit delven tegen Hurricanes met 27-76. Het tweede Under 14 team deed het een stuk beter en won met 30-26 van Klipperstars, topscorer werd Saleem Habib met 10 punten. De spannendste pot was Under 18 die met twee punten won bij BV Voorne. Under 12 kreeg helaas een pak slaag bij Rotterdam Basketbal met 56-6, hopelijk volgende week een meer gelijkwaardige pot. Under 22 als slot speelde tegen het Berkelse Squirrels en onder leiding van Frenk van der Kraan (22 punten) won het met 72-52 afgetekend. Under 10, Under 16-1 en Under 16-2 kwamen nog niet in actie en komen volgende week voor het eerst in actie.

Basketballen
Lijkt het jou ook leuk om te basketballen? Kijk op www.greeneagles.nl voor meer informatie. Ook kan je contact opnemen met Ruben Kraaijeveld (06-83520067), hij kan je alles vertellen over de teams en de trainingstijden. De eerste drie keer kan je vrijblijvend meedoen om te kijken of de basketbalsport iets voor jou is. Gerelateerd