Degradatie dreigt voor Bequick dames 1

28-05-2018 Sport Redactie

Rebecca van Balen won de damesdubbel met Elles Kromme. (Foto: Monique Creemers)

MAASSLUIS - Met elf punten na zes wedstrijden dreigt er een einde te komen aan het verblijf in de eredivisie voor Dames 1. De verre uitwedstrijd tegen koploper ’t Nylan leverde weliswaar nog een onverwacht puntje op, maar door het 5-1 verlies is Bequick afgezakt naar de voorlaatste plaats.

Alleen een ruime overwinning op Zee en Duin aanstaande zondag (minimaal 5-1) zorgt ervoor dat dames 1 ook volgend seizoen op het hoogste niveau actief blijft. De achterstand van 2 punten op ’s Gravenzande wordt waarschijnlijk niet ingelopen, omdat de kustbewoners zondag het zwakke Tie-breakers ontvangen. In dat geval kan er uitsluitend worden gejaagd op Zee en Duin. De Katwijkers hebben 3 punten meer dan Bequick.

In Leeuwarden was goed te zien dat ‘t Nylan kampioenskandidaat nummer één is. Kim Everaars had weinig kans tegen Marlies Huurman, die daarmee haar elfde overwinning op rij in de eredivisie boekte. Ook Linda Gouka trof een tegenstandster die nog niet had verloren dit jaar. Toch wist Gouka het Floor Snoeijing in de tweede set nog knap lastig te maken (1-6, 5-7). Rebecca van Balen was nog het dichtst bij succes. Tegen Sarah Jellema bleef ze lang overeind (5-7, 4-6). Felice van Veen leek op papier kans te hebben, maar de praktijk bleek anders. Aniel van der Meer was met 6-4, 6-3 te sterk. Het verrassende punt werd behaald door de tweede dubbel. Rebecca van Balen en Elles Kromme wonnen met 7-6, 6-3 van Aniel van der Meer en Rowena van der Ploeg.

Aanstaande zondag is het erop of eronder. De cruciale thuiswedstrijd tegen Zee en Duin begint om 12.00 uur en de toegang is gratis.

Elvani Bequick Open
De inschrijving voor het Elvani Bequick Open is inmiddels geopend. Het jaarlijkse open toernooi bij Bequick staat als altijd gepland in week 27 en gaat op zaterdag 30 juni van start. De finales worden gespeeld op zondag 8 juli. Er kan worden ingeschreven via Toernooi.nl in de categorieën 2 t/m 8. Het inschrijfgeld bedraagt € 10,- per onderdeel.Gerelateerd