Doek valt voor Bequick dames 1

06-06-2018 Sport Redactie

Mixed 1 werd vrijdagavond gehuldigd door TC-voorzitter Victor van Ham (midden). Links op de foto Eveline van der Ende en Mitchel Kap, rechts Erik van der Ende en Mandy Kap.

MAASSLUIS - Het hoogste damesteam van Bequick acteert volgend seizoen op een lager niveau. Het lukte dit jaar niet om het eredivisieschap te prolongeren.

Was de start van de competitie nog hoopgevend met een overwinning op de Tiebreakers, daarna werd nog slechts één keer gelijkgespeeld en zakte het team van Rebecca van Balen gestaag naar de onderste regionen van de eredivisie. De thuisnederlaag (2-4) tegen Zee en Duin afgelopen zondag, bleek de genadeklap. De twee punten werden gescoord door de derde en vierde single. Kim Everaars versloeg Marit Souverijn met 6-1, 7-5. Linda Gouka was op dreef tegen Lynn Pennings en won met 6-1, 6-1.

Vrijdagcompetitie
Met het maximale aantal teams is de vrijdagavondcompetitie de laatste paar jaar zeer populair. Mixed 1 leverde een buitengewone prestatie door al haar wedstrijden te winnen en kampioen te worden in de eerste klasse. Volgend seizoen speelt het team van captain Eveline van der Ende dus op het hoogste niveau in het District Rotterdam. De laatste thuiswedstrijd tegen De Molen uit Nieuw Beijerland werd met 4-0 gewonnen. Voor De Molen had deze uitslag degradatie tot gevolg.

Elvani Bequick Open
De inschrijving voor het Elvani Bequick Open is inmiddels geopend. Het jaarlijkse open toernooi bij Bequick staat als altijd gepland in week 27 en gaat op zaterdag 30 juni van start. De finales worden gespeeld op zondag 8 juli. Er kan worden ingeschreven via Toernooi.nl in de categorieën 2 t/m 8. Het inschrijfgeld bedraagt € 10,- per onderdeel.

Gerelateerd