Dramatische tweede helft voor Excelsior Maassluis

16-10-2018 Sport Redactie

MAASSLUIS – Op bezoek bij AFC in Amsterdam is Excelsior Maassluis tegen een fikse nederlaag aangelopen. In de tweede helft gaven de Tricolores een 1-0 voorsprong in korte tijd helemaal uit handen. Het werk uiteindelijk 4-1 voor de thuisploeg.

Excelsior Maassluis begon goed aan de wedstrijd tegen de nummer 2 van de ranglijst. De eerst kans viel te noteren na amper 5 minuten spelen. Marouane Afaker mocht op het doel van de thuisploeg afgaan maar zag zijn schot gestopt worden door keeper Joey Potveer. Vijf minuten later was het wel raak voor de Tricolores. Een geweldige dieptepass vanaf eigen helft van Afaker kwam bij de mee op gekomen rechtsback Milan van Ewijk terecht, die vervolgens met een strakke voorzet AFC-keeper Potveer liet grabbelen waarna Vincent van den Berg zeer attent de bal in het doel schoot (0-1).

Nadat AFC via Raily Ignacio een grote kans op de gelijkmaker kreeg, Jean-Paul van Leeuwen was in een 1 op 1 situatie de spits de baas, had Excelsior nog voor rust de marge kunnen verdubbelen. Eerst was het via een vloeiend lopende aanval tussen Daan Blij en Kevin Dercks, Vincent van den Berg die op AFC-doelman Potveer stuitte waarna Daan Blij in de rebound een uitgelezen mogelijk kreeg om de bal alsnog in het net te schieten. Blij schoot de bal echter hoog over het doel.

Tweede helft

De tweede helft begon nog goed voor Excelsior Maassluis. Marouane Afaker kreeg de bal aan de zijkant van het strafschopgebied, kwam goed naar binnen maar zag zijn schot net aan de verkeerde kant van de tweede paal verdwijnen. Niet veel later viel het doelpunt wel voor de AFC. Robin van der Ende beging volgens scheidsrechter Alex Bos een overtreding op Fouad Belarbi. De vrije trap werd vervolgens in de korte hoek raak geschoten door Tim Linthorst (1-1). Zuur voor Excelsior Maassluis omdat op de televisie beelden duidelijk te zien was dat Van der Ende eerst de bal speelde.

De Tricolores waren hierna even volledige de kluts kwijt waar AFC gretig van profiteerde. Raily Ignacio kon na een diepte bal langs de uitkomende Jean-Paul van Leeuwen heen lopen en de tweede van de middag voor de Amsterdammers binnenschieten (2-1). Amper 10 minuten later besliste diezelfde Ignacio de wedstrijd toen een voorzet bij de tweede paal simpel door de spits kon worden ingetikt (3-1). In de slotfase moest de gifbeker voor Excelsior Maassluis helemaal leeg toen ook de 4-1 nog viel. Een mooie steekpass werd door Belarbi omgezet in een treffer.

Zaterdag

Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Kozakken Boys op het programma. De wedstrijd op Sportpark Dijkpolder zal om 14.30 uur beginnen.Gerelateerd