Drie punten voor Excelsior Maassluis tegen Scheveningen

• 02-12-2018
MAASSLUIS - Het is Excelsior Maassluis gelukt om de uitwedstrijd tegen Scheveningen winnend af te sluiten. Op een regenachtig Sportpark Houtrust was een doelpunt van Kevin Dercks in de blessuretijd van de eerste helft voldoende om de drie punten mee naar Maassluis te nemen.

Het betekende voor de Tricolores eindelijk weer eens een overwinning op vreemde bodem. De laatste uitoverwinning dateerde van 29 september toen landskampioen Katwijk op eigen Sportpark De Krom met 2-4 werd verslagen. Hierna volgde er een nederlaag tegen AFC (4-1) en twee puntendelingen tegen De Treffers (1-1) en Koninklijke HFC (1-1).

De eerste helft had Excelsior Maassluis het betere van het spel, kwam het enkele malen gevaarlijk voor het Scheveningse doel, maar ontbrak het steeds aan de laatste pass of was er niemand voor het doel aanwezig. Juist toen iedereen dacht dat er met een 0-0 stand de kleedkamers zou worden opgezocht, sloeg Excelsior Maassluis nog genadeloos toe. Een corner van Stephan Kruithof, in de inmiddels vijfde minuut van de blessuretijd, werd ingekopt door Redouan Omar Ouali maar vlak voor de handen van Scheveningen-keeper Bérnard nog verlengd door Kevin Dercks. De doelman had hier geen antwoord op waardoor Excelsior Maassluis met een heerlijk gevoel de kleedkamer op kon zoeken (0-1).

In de tweede helft leek de beslissing tien minuten voor tijd dan toch bewerkstelligt te gaan worden toen Excelsior Maassluis een strafschop kreeg van scheidsrechter Thijs. De anders zo trefzekere topscorer Daan Blij zag zijn elfmetertrap echter gestopt worden door doelman Bérnard. Zo was het onnodig nog even spannend in de slotfase van het duel. In die slotfase raakte Scheveningen vanuit een vrije trap zelfs de bovenkant van de lat. Toen de scheidsrechter Thijs na 95 minuten voor het eindsignaal floot, was de blijdschap en opluchting groot bij iedereen binnen Excelsior Maassluis. Eindelijk werden er weer eens drie punten meegenomen naar Maassluis.

Komende zaterdag staat er wederom een uitwedstrijd op het programma. Dan reizen de Tricolores af naar Het Kasteel voor de ontmoeting met Jong Sparta Rotterdam. Een weerzien met succestrainer Jeroen Rijsdijk en Kevin Ringeling. De wedstrijd begint om 15.30 uur.