• Redactie
  • 15-01-2019
  • Sport

Archieffoto

MAASSLUIS - De start van de 2e helft van het seizoen was voor Heren2 in het mooie Geervliet tegen het jonge team van Volley Nisse. Thuis was er met gemak met 4-0 gewonnen, maar dat was zeker geen garantie voor opnieuw een overwinning. Heren2 kampt met wat tegenslag en de laatste wedstrijden in 2018 werden allemaal verloren en het loopt allemaal niet lekker onder meer vanwege blessures. Ze kunnen wel wat puntjes gebruiken. Gelukkig is Alex weer terug in de gelederen en konden het team zaterdag met precies 6 man afreizen naar de Haveling in Geervliet.

Remco en Hugo waren op vakantie en Wim zat geblesseerd op de bank. Gelukkig kon Sven invallen en dit heeft goed uitgepakt. Om half twee was het aanvang wedstrijd. In de 1e set ging het spel gelijk op. MVC Heren2 liep vaak een minimale achterstand op maar kon de set met een goede servicebeurt van Johan naar zich toe trekken met 24-26.

Volley Nisse had echter het vertrouwen gekregen om toch een setje te pakken en door positiewisseling bij MVC was dit goed te merken in de 2e set. Voor ze het wisten stond MVC met 6 – 2 achter en moesten we echt aan de bak. Bij een stand van 7 – 5 wist Willem met een goede servicebeurt de stand om te zetten naar 7 – 12 en daarna bleef MVC op voorsprong. 2e set winst met 20 – 25.

In de 3e set ging het weer gelijk op. Volley Nisse kreeg via de twee middenspelers, vleugels en wisten veel punten te scoren. MVC wist echter met een aantal goede servicebeurten goed bij te blijven. Het bleef spannend tot het einde. Ook hier stond Volley Nisse weer voor, maar gaven zij de set weer weg. 23 – 25.

Volley Nisse was hierdoor lichtelijk geknakt. Dat was te merken in de 4e set. Voor ze het wisten stonden ze met 2 – 11 achter. Daarna ging het weer over en weer, maar MVC won deze set overtuigend met 15 – 25. Wederom een heerlijke overwinning die zeker goed was voor de mentale spirit van Heren2. Dank aan Sven voor het invallen.

Aanstaande zaterdag spelen de Heren2 van MVC wederom uit. Dit keer gaan ze naar Rotterdam om punten te vergaren bij RVC-Libanon.