Eeuwige herinnering aan wonderseizoen

20-04-2018 Sport Redactie

MAASSLUIS - Het wordt ook zaterdag een zonnigedag. Excelsior Maassluis gaat morgen naar het Gelderse Lienden voor een duel tegen de plaatselijke trots. De ploeg van trainer Hans Kraay junior staat op de twaalfde plaats in de tweede divisie en heeft nog wat puntjes nodig om zich definitief veilig te spelen. Excelsior staat negende en heeft drie punten nodig als het dit seizoen nog omhoog wil kijken.

Het is een tegenstander die altijd de prachtige herinnering oproept aan het algehele landskampioenschap dat Excelsior ten koste van FC Lienden wist te behalen. De basis werd destijds in Lienden gelegd door de 0-2 uitzege.

Excelsior Maassluis heeft een zuur weekend achter de rug. Op papier is een 1-1 gelijkspel tegen Rijnsburgse Boys geen ramp. De zege werd echter in de 94e minuut uit handen gegeven. Bovendien kreeg centrale verdediger Sefa Kurt een rode kaart, hij is derhalve voor drie wedstrijden geschorst.

FC Lienden zal ook het gevoel hebben dat er afgelopen weekend meer in zat. In de lastige uitwedstrijd bij GVVV stond het lange tijd met 0-1 voor. GVVV kwam 20 minuten voor tijd weliswaar langszij maar moest even later met tien man verder. Het lukte Lienden echter niet om met een mannetje meer de zege alsnog te pakken. Een zege die de mannen van Hans Kraay maar wat goed hadden kunnen gebruiken.

Ploegen onderin pakken de laatste weken immers geregeld punten (o.a. AFC is aan een opmars bezig) waardoor de nacompetitie nog niet volledig uit zicht is. Momenteel is het gat met een nacompetitieplaats zes punten. Lienden speelde echter al een wedstrijd meer dan de clubs onder zich waardoor het oppassen geblazen is als één of meerdere ploegen hun inhaalwedstrijd weten te winnen.

Excelsior Maassluis is dus gewaarschuwd. De tricolores willen graag op de vijfde plaats eindigen maar zijn te te wisselvallig om HHC Hardenberg en Rijnsburgse Boys (de voornaamste kandidaten voor plek 5) echt zenuwachtig te maken. Er zal in de komende weken dus een serie overwinningen neergezet moeten worden om de top-5 alsnog te bereiken.

Gerelateerd