Elvani Bequick Open in volle gang

02-07-2018 Sport Redactie

Joeri van Tongeren verdedigt de eer van Bequick in de herenenkel 4. (Foto: Monique Creemers)

MAASSLUIS - Terwijl de internationale tennistop acte de préséance geeft op het grandslamtoernooi van Wimbledon, wordt een paar niveautjes lager strijd geleverd op het Elvani Bequick Open in Maassluis. Het jaarlijkse open toernooi van de oudste tennisvereniging uit de regio heeft een uitstekende bezetting, die ook dit jaar weer garant staat voor een aantal aantrekkelijke partijen.

In de herenenkel 4 is Niels Berrevoets (TV Maasland) als eerste geplaatst. De Maassluizer heeft zijn tennisopleiding gehad bij Bequick en is dus nu weer te zien op het smashcourt van zijn oude vereniging. Hetzelfde geldt voor Brent Malesteijn (TV Berkenrode). Ook het talent uit Hoek van Holland kwam ooit uit voor de Maassluise vereniging. De eer van Bequick zal moeten worden hoog gehouden door Joeri van Tongeren. Sander Claessens (Sittardse LTC) completeert de poule van vier. Door het poulesysteem is de toernooileiding verzekerd van zes partijen in hoogste categorie bij de heren.

Omdat Noa van Groen (LTC Naaldwijk) zich op het laatste moment terugtrok, bestaat de damesenkel 4 uit een poule van drie speelsters, die elkaar allemaal dus een keer treffen. Iris van Bemmel (TV Holy) is als eerste geplaatst. De sterkste van de Maassluise tweeling krijgt concurrentie van Babet Verweij (Bequick) en Joy de Zeeuw (Victoria).

De dames uit het eredivisieteam van Bequick zijn te bewonderen in het dubbeltoernooi. Damesdubbel 2 is daarmee de hoogste categorie van het Elvani Bequick Open dit jaar. Linda Gouka en Rebecca van Balen zijn favoriet. Kim Everaars vormt een combinatie met Eline Husslage en Elles Kromme speelt samen met Felice van Veen.

De gemengd dubbel 3 bestaat uit een poule van 4 mixed-dubbels. Rebecca van Balen en Jasper van der Zwan (MLTV) hebben de beste papieren. De concurrentie komt van Linda Gouka, die een combinatie vormt met Nilesh Badal (Dekker Rokkeveen). Outsiders zijn Cindy Groenewegen (Keenenburg) en Marino Ouwersloot (Delftse Hout) en ook Domenica Krens (Berkenrode) doet standaard mee om de prijzen. Zij speelt dit jaar samen met Yennick Berrevoets (Maasland).

De finales worden gespeeld op zondag 8 juli. Op Wimbledon wordt er die dag niet gespeeld, maar bij Bequick kunt u desondanks genieten van aantrekkelijk tennis.

 Gerelateerd