Excelsior deelt punten met HFC

• 25-09-2017
MAASSLUIS - Excelsior Maassluis en de Koninklijke HFC deelden na 90 minuten de punten. Toeschouwers zullen ongetwijfeld meer genoten hebben van het mooie nazomerweer dan van de wedstrijd want het was bijzonder pover wat beide ploegen op de mat legden.

Excelsior Maassluis startte goed. Met Robin van der Ende, Kevin Dercks en Elson do Rosario Almeida weer in de basis (allen na lang blessureleed) had het in de eerste minuten op voorsprong kunnen (moeten?) komen toen Robin van der Ende, na een mooie combinatie met Rashid Browne, oog in oog kwam met de doelman van HFC. Zijn schot ging echter rakelings langs de verkeerde kant van de paal waardoor de ploeg van trainer Ted Verdonkschot een achterstand bespaard bleef.

Zeker in de eerste 20 minuten speelde Excelsior Maassluis fris en zocht het veelvuldig de zijkant. Kevin Dercks zorgde voor de creativiteit; Walter Bennet en Stephan Kruithof heersten op het middenveld. Na die 20 minuten vond HFC een manier om het spel van de Tricolores te ontregelen; het kreeg grip op het middenveld en nam geleidelijk het initiatief over. Vooral over de rechterkant werd het een aantal keren gevaarlijk met de snelle en behendige Kevin Sterling als uitblinker aan Haarlemse zijde. Hij was het die in de 26e minuut een voorzet kon loslaten die voor de goal werd ingekopt door Gert Jan Tamerus (0-1). Een goal uit het niets en op dat moment volledig tegen de kansenverhouding in. Excelsior Maassluis herstelde echter op fenomenale wijze. Vanaf de aftrap zocht het de aanval met een corner tot gevolg. De fijn aangesneden corner, genomen door Stephan Kruithof, werd snoeihard door “man of the match” Daan Smith ingekopt (1-1).

Vlak voor rust had Excelsior Maassluis op voorsprong moeten komen toen een slechte breedtepass van een van de HFC-verdedigers door Vincent van der Berg werd onderschept. Zijn inzet werd echter door Gerard van Rossum op fraaie wijze gekeerd waardoor de thee werd opgezocht met een 1-1 ruststand.

Tweede helft
In het tweede bedrijf bij aanvang geen wijzigingen in beide ploegen. Het spel aan beide kanten werd, in vergelijking met het eerste bedrijf, er niet beter op. Excelsior slaagde er niet in om de bal in de ploeg te houden. Het hanteerde onnodig de lange bal, daar waar de combinatie gezocht had moeten worden. Het gevolg was dat het spel van de Tricolores voor HFC voorspelbaar werd en het daardoor moeiteloos overeind bleef. HFC creëerde zelf ook nauwelijks of niets waardoor de tweede helft eigenlijk het aanzien nauwelijks meer waard was. In de slotminuten werd het voor beide doelen nog enigszins gevaarlijk en mocht Excelsior Maassluis blij zijn dat een inzet van een van de HFC aanvallers in de zestien ternauwernood onschadelijk gemaakt kon worden want anders had de ploeg ook nog met lege handen gestaan.

Toen scheidsrechter van der Laan na 90 minuten voor het eindsignaal blies stond er dus dezelfde stand als bij rust op het scorebord (1-1). Een uitslag waarvan Daan Smith vond dat er twee punten waren verloren. Door dit resultaat is Excelsior Maassluis inmiddels afgezakt naar de 11e plaats op de ranglijst.

Volgende week wacht de zware uitwedstrijd tegen GVVV maar de ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk presteert over het algemeen goed op sportpark het Panhuis. Aanvang wedstrijd zaterdag 30 september om 15.30 uur.