Excelsior gaat op zoek naar tweede zege op rij

23-02-2018 Sport Redactie

MAASSLUIS - Excelsior Maassluis neemt het zaterdag op tegen Achilles’29. Voorafgaand aan het seizoen had iedereen deze wedstrijd ongetwijfeld bestempeld als een lastige. Er is echter een hoop veranderd bij Achilles’29. De zwart-witten uit Groesbeek kregen te maken met financieel zwaar weer en werden eind 2017 failliet verklaard. Gevolg: verschillende spelers en ook hoofdtrainer Eric Meijers vertrokken, Achilles’29 maakte een duikvlucht op de ranglijst en het vertrouwen in een goede afloop daalde naar het nulpunt.

Inmiddels heeft Achilles’29 al acht wedstrijden op rij verloren. Arno Arts, de opvolger van hoofdtrainer Eric Meijers, kon het tij ook (nog) niet keren. Hij debuteerde afgelopen zaterdag met een 2-4 thuisnederlaag tegen concurrent Jong Sparta Rotterdam. Excelsior zit sportief ook niet in de lekkerste periode. Er werden afgelopen zaterdag weliswaar drie punten gepakt tegen laagvlieger TEC, het spel was niet om aan te zien. Waar trainer Jeroen Rijsdijk de wedstrijd tegen IJsselmeervogels nog 'de slechtste sinds zijn aanstelling' noemde, heeft dit negatieve record maar een week gestaan. De thuiswedstrijd tegen TEC was nog erger.

Achilles’29, dat tegenwoordig amper een selectie op de been kan brengen, komt dus op het juiste moment. Want ook al mag er nooit een tegenstander worden onderschat, het moge duidelijk zijn dat zaterdag een gouden kans is om het publiek weer eens te vermaken en weer eens een ruime overwinning neer te zetten. Er zal dan vooral met wat meer lef en spelplezier gespeeld moeten worden.

Tegen TEC oogde het spel machteloos en inspiratieloos, en dat terwijl er al vanaf de 25e minuut met een 1-0 voorsprong werd gespeeld. Het zou de ploeg vleugels moeten geven. Niets was echter minder waar, de voorsprong werd in de slotfase zelfs bijna weggegeven toen het povere TEC een vrije trap op de paal schoot en Jean Paul van Leeuwen nog enkele reddingen moest verrichten om zijn doel schoon te houden.

De vorige confrontatie met Achilles’29, vroeg in het seizoen in Groesbeek, was een pikante. Excelsior Maassluis verloor met 3-0 maar kon daar zelf weinig aan doen. De scheidsrechter speelde die dag een onvervalste hoofdrol door zowel Niels Redert als Dean van Ooijen een zwaar bestrafte rode kaart te geven. Het negental van de tricolores keek ondanks de minderheid lange tijd tegen slechts een 1-0 achterstand aan waardoor het mocht blijven hopen op een punt.

Excelsior kreeg zelfs kansen maar moest in de slotfase toch capituleren dankzij twee Groesbeekse counters. De vervelende middag kreeg voor Niels Redert nog een staartje toen hij van de tuchtcommissie van de KNVB een voorstel kreeg van acht wedstrijden schorsing. Na de nodige beroepszaken en vooral het nodige geduld werd hij gelukkig alsnog vrijgesproken. Naar verwachting staat hij zaterdag ‘gewoon’ in de basis om revanche te nemen voor die ongelukkige middag.

De wedstrijd wordt gefloten door scheidsrechter Gansner en begint om 15.30 uur.