Excelsior hoopt appeltje te schillen met TEC

16-02-2018 Sport Redactie

MAASSLUIS - Voor Excelsior Maassluis staat zaterdag 17 februari de wedstrijd tegen TEC op het programma. Excelsior heeft nog een appeltje te schillen met de oranjehemden uit Tiel. Vorig seizoen wisten zij de Tricolores namelijk te verrassenmet een eclatante 1-4 overwinning. Een overwinning is gewenst omdat Excelsior in de laatste zes wedstrijden slechts eenmaal won.

Het was afgelopen weekend even niet gezellig in de kleedkamer van Excelsior Maassluis. Op bezoek bij IJsselmeervogels werd in de slotfase een volgens Jeroen Rijsdijk volledig terechte 1-0 nederlaag geleden. Na de wedstrijd gaf hoofdtrainer aan dat in zijn ogen 8-0 een betere weergave van de krachtsverhoudingen in Spakenburg zou zijn geweest. Rijsdijk noemde de pot dan ook “de slechtste sinds zijn aantreden als hoofdtrainer bij Excelsior M”. Hij verweet zijn ploeg een gebrek aan strijdlust en sprak zijn ongenoegen uit over de trainingsopkomst en -intensiteit in de afgelopen weken.

Nu, een week verder, staan de neuzen hopelijk weer dezelfde kant op. Wat dat betreft is het fijn dat er weer een nieuwe wedstrijd op het programma staat. Eén van de vele voetbalclichés luidt niet voor niets: je bent zo goed als je laatste wedstrijd. Wat dat betreft kan de confrontatie met TEC niet vroeg genoeg komen.

Excelsior M heeft sowieso nog een appeltje te schillen met de oranjehemden uit Tiel. Vorig seizoen wisten zij de Tricolores namelijk te verrassen met een eclatante 1-4 overwinning, een uitslag die op Sportpark Dijkpolder maar weinig voorkomt. Doorgaans heeft iedere bezoekende ploeg het lastig in Maassluis. TEC zegevierde dus ruim en kon zo drie hele belangrijke punten bijschrijven in de strijd tegen degradatie.

Wel kent TEC een moeilijke fase. Van de laatste acht wedstrijden werd er slechts één gewonnen. Ook Excelsior Maassluis wint weinig de laatste weken. In de laatste zes wedstrijden werd er slechts eenmaal gewonnen, net als TEC wonnen de Tricolores ook van ASV De Dijk, de overige wedstrijden werden gelijkgespeeld of verloren. Het moge duidelijk zijn dat er zaterdag twee ploegen tegenover elkaar staan die graag weer eens drie punten bijschrijven.

De wedstrijd begint om 15:30, scheidsrechter Caïro heeft de leiding.

Gerelateerd