Excelsior in laatste uitwedstrijd op bezoek bij degradatiekandidaat

18-05-2018 Sport Redactie

MAASSLUIS - De laatste uitwedstrijd van het seizoen staat op het programma en deze is niet naast de deur. Excelsior Maassluis mag zaterdag namelijk voor de tweede keer dit seizoen afreizen naar Groesbeek. Na Achilles’29 is het nu de beurt aan De Treffers om de Tricolores te ontvangen. Het is voor de ploeg van Jeroen Rijsdijk te hopen dat deze confrontatie beter afloopt dan die met Achilles’29. Die wedstrijd werd met 3-0 verloren. Bovendien kreeg Excelsior Maassluis destijds twee rode kaarten.

Waar Achilles’29 inmiddels is gedegradeerd, gaat het De Treffers ook niet meer voor de wind. De rood-zwarten begonnen goed aan hun seizoen maar zijn inmiddels beland in een strijd tegen degradatie. Met een 13e plaats staat de ploeg van trainer Anton Janssen slechts één punt boven FC Lisse, dat momenteel op een nacompetitieplek bivakkeert. De Treffers heeft de punten dus nog hard nodig, Excelsior Maassluis zal op zijn hoede moeten zijn. De Tricolores zijn immers uitgespeeld en dat gaat nog weleens ten koste van de scherpte.

Op de resultaten van De Treffers is dit jaar geen pijl te trekken. Zo wonnen ze bijvoorbeeld twee keer van koploper Katwijk maar gingen ze ook regelmatig met grote cijfers onderuit. De laatste weken toonden deze grilligheid ook aan. Er werd thuis slechts nipt gelijkgespeeld tegen concurrent TEC (2-2), een week later werd echter gewonnen op bezoek bij subtopper GVVV (0-2). Het was dan ook zuur voor de Groesbekers dat de naaste concurrenten óok wisten te winnen.

Wat er zaterdag gaat gebeuren? De tijd zal het leren. Het is in ieder geval duidelijk dat het doorgaans uitstekend verdedigende Excelsior juist achterin wat personele problemen kent. Door diverse schorsingen en blessures moet Jeroen Rijsdijk puzzelen om de verdediging op orde te krijgen. Gelukkig beschikt hij over een brede selectie met voldoende multifunctionele spelers om het gemis van enkele basisspelers op te vangen. Een excuus mag het dan ook niet zijn, Excelsior Maassluis zal gewoon voor de winst moeten gaan. Er is immers nog een kleine kans om de gewilde vijfde plek te bemachtigen. Daarvoor zullen de twee resterende wedstrijden wel gewonnen moeten worden. De eindnotering zal dan afhangen van de resultaten op andere velden. Momenteel staat Excelsior in ieder geval op een keurige zevende plaats. Een resultaat dat ook het verdedigen waard is.

Daarnaast kan Excelsior het seizoen afsluiten met nog een mooie eer, namelijk die van minst gepasseerde ploeg. Met nog twee wedstrijden te gaan hebben de Tricolores deze statistiek in handen. Alleen Kozakken Boys, dat 3 tegentreffers meer slikte, lijkt Excelsior hierin nog te kunnen bedreigen. De ploeg uit Werkendam zal echter een heel ander doel voor ogen hebben, namelijk het kampioenschap. Door het verrassende puntverlies van Katwijk, afgelopen week,  heeft Kozakken Boys de titelstrijd weer in eigen handen. Met een beter doelsaldo treffen zijn de koploper immers nog en het verschil is slechts drie punten. De Tweede Divisie gaat dus een ongekend spannende ontknoping krijgen.

Voor Excelsior dus een wedstrijd met minder zware belangen, al zal iedereen die De Treffers een warm hart toedraagt hier anders over denken.

De wedstrijd begint om 18:00 en wordt geleid door scheidsrechter L.E. Cantineau. Volgende week sluiten de Tricolores het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen één van de concurrenten van De Treffers, namelijk AFC.

Gerelateerd