Excelsior in Tiel op zoek naar 2e uitzege van seizoen

08-09-2017 Sport Redactie

MAASSLUIS - Aanstaande zaterdag staat de wedstrijd TEC – Excelsior Maassluis op het programma. Een confrontatie waarbij de buit in het vorige seizoen in beide edities voor de bezoekende ploeg was.

In Tiel won Excelsior op een regenachtige herfstavond met 0-2, in Maassluis wasten de oranjehemden de Maassluise oren met 1-4. Deze zege was onderdeel van een opvallende wederopstanding van TEC. In de winterstop leek de ploeg één van de voornaamste kandidaten om te degraderen, na de winterstop steeg de ploeg gestaag uit de degradatiezone en werd het seizoen afgesloten op een keurige twaalfde plaats. Dit was onder anderen te danken aan de winterse transferperiode die tegenwoordig ook in de Tweede Divisie is toegestaan. TEC maakte hier uitstekend gebruik van en redde zo het vege lijf met een versterkte selectie.

Zodoende speelt de Maassluise ploeg dit seizoen opnieuw tegen TEC. Beide ploegen hebben ongeveer dezelfde competitiestart als afgelopen seizoen. Excelsior haalde vier punten uit de eerste twee wedstrijden, TEC één. De Tielenaren verloren ruim van Katwijk (4-0) en gaven tegen VVSB een zeker lijkende zege weg door diep in blessuretijd de gelijkmaker te incasseren via een strafschop (eindstand 2-2). TEC had vlak hiervoor juist zelf de leiding genomen maar kon dit dus niet vasthouden.

Wat dat betreft kunnen beide ploegen terugkijken op een teleurstellende puntendeling. Excelsior Maassluis overkwam immers hetzelfde. Een 1-0 voorsprong werd in de slotfase van de thuiswedstrijd tegen De Treffers weggegeven waardoor het eerst puntverlies een feit werd.

Beide ploegen zullen dus gebrand zijn nu wél de winst binnen te halen. Voor TEC zou het de eerste overwinning van het seizoen zijn, voor Excelsior Maassluis de tweede. Dit zegt uiteraard nog weinig over de krachtsverhoudingen aangezien het seizoen nog maar net begonnen is.

Let bij het afreizen op het gebrek aan parkeergelegenheid vanwege het festival Appelpop. De wedstrijd op Sportpark de Lok begint om 18:00.

Gerelateerd
Reacties