Excelsior Maassluis behaalt overwinning op BVV Barendrecht

• 23-09-2018
MAASSLUIS - Na twee nederlagen op rij heeft Excelsior Maassluis een overwinning geboekt. In de Rijnmond-derby werd BVV Barendrecht met 3-0 verslagen. Een dik verdiende overwinning voor de ploeg van Dogan Corneille. Daan Blij scoorde voor rust al twee maal waarna Stephan Kruithof na rust de wedstrijd definitief besliste.

Met het oog op de bekerwedstrijd van komende woensdag tegen PSV tankte Excelsior Maassluis het nodige zelfvertrouwen. De Tricolores speelde een prima wedstrijd en zagen zich al snel beloond worden met een doelpunt.

Door goed druk zetten van onder meer Marouane Afaker en Daan Blij ging het na amper 5 minuten spelen al mis in de opbouw van de bezoekers. Afaker kon alleen op doelman Nick van der Ploeg af en legde de bal vervolgens keurig breed op de meegelopen Daan Blij: 1-0. Een heerlijke start, zeker als je bedenkt dat Excelsior Maassluis in de vorige drie wedstrijden steeds tegen een vroege achterstand aankeek.

Nadat beide teams inmiddels een paar kansjes hadden gehad was het de thuisploeg die vlak voor de rust de marge verdubbelde. Wederom was Daan Blij het eindstation van een perfect uitvoerde counter door Marouane Afaker en Kevin Dercks.

In de tweede helft ging Barendrecht opzoek naar een eventuele aansluitingstreffer. Echt gevaarlijk werden de bezoekers eigenlijk nooit waardoor de verdediging inclusief keeper Jean-Paul van Leeuwen een redelijk rustige middag had.

Toen Stephan Kruithof na ruim een uur spelen via een vrije trap de 3-0 binnenschoot was de wedstrijd gespeeld. De score had wellicht nog iets hoger kunnen uitvallen maar het belangrijkste van deze middag waren uiteraard de felbegeerde drie punten.

Een heerlijke overwinning voor de ploeg van trainer Dogan Corneille. Komende woensdag staat de wedstrijd tegen PSV op het programma. Dit bekerduel begint om 18.30 uur. Zaterdag reist Excelsior Maassluis af naar Katwijk. De wedstrijd op sportpark De Krom begint om 15.30 uur