Excelsior Maassluis boekt belangrijke zege

• 09-03-2020
Maassluis - Excelsior Maassluis heeft op het eigen sportpark met 1-0 van Kozakken Boys gewonnen. Een late treffer van linksback Robin van der Ende zorgde voor blije gezichten op Sportpark Dijkpolder. De ploeg van trainer Dogan Corneille deed goede zaken in de strijd tegen degradatie.

Voor Kozakken Boys was het de eerste nederlaag in 2020. Excelsior kreeg de eerste kansen in de eerste helft, maar scoren lukte de ploeg maar niet. Kozakken Boys-keeper Richard Arends was op dreef met reddingen.

In de slotfase van de eerste helft kreeg ook Kozakken Boys wat kansen op de openingstreffer. Gelukkig voor Excelsior Maassluis was doelman Jean-Paul van Leeuwen ook in vorm en hield hij de nul.

In de tweede helft kreeg Kozakken Boys de grootste kans. Frenk Keukens was het eindstation maar hij zag eerst Van Leeuwen een goede redding in huis hebben met zijn voeten en werkte vervolgens de rebound snoeihard over. Een doelpuntloos gelijkspel leek in de maak.

Maar daar dacht Robin van der Ende anders over. Hij ging in de slotfase een goed een-tweetje aan met invaller Jeremy Moreno. De verdediger dribbelde het zestienmetergebied in en schoot de bal hard in de verre kruising (1-0). Sportpark Dijkpolder ontplofte, een belangrijke overwinning voor Excelsior Maassluis in de strijd tegen degradatie.