Excelsior Maassluis doet zichzelf te kort in Hardenberg

16-09-2018 Sport Redactie

MAASSLUIS/HARDENBERG - Excelsior Maassluis heeft is in de uitwedstrijd tegen HHC Hardenberg wederom een nederlaag moeten slikken. Net als vorige week tegen IJsselmeervogels werd er na een 1-0 ruststand met 2-0 verloren. Het betekende de eerste nederlaag ooit voor de Tricolores op Sportpark De Boshoek.

Net als de afgelopen weken keek Excelsior Maassluis al vroeg tegen een achterstand aan. Een lage strakke voorzet van Rick Hemmink werd simpel binnen gelopen door spits Rob van der Leij. Na de openingstreffer van HHC Hardenberg kreeg Excelsior Maassluis diverse malen de kans om de gelijkmaker te produceren. Zo schoot Stephan Kruithof een vrije trap op de buitenkant van de paal, kon Daan Smith net niet zijn hoofd achter een voorzet van Daan Blij zetten en zag Marouane Afaker zijn doelpunt afgekeurd worden na vermeend hands van Vincent van den Berg.

Na rust ging Excelsior Maassluis op jacht naar de gelijkmaker. Uiteraard moest het wel blijven oppassen voor de gevaarlijke omschakeling van de thuisploeg. Nadat Sekou Sylla te slap uithaalde in de korte hoek, Marouane Afaker zijn schot van 20 meter overgetikt zag worden en Kevin Dercks niet vol de bal raakte recht voor het doel kwam HHC Hardenberg makkelijk aan een strafschop.

Sekou Sylla gleed ongelukkig uit en toucheerde daarbij ligt de bal. Scheidsrechter Bronsvoort legde de bal op de stip. Gelukkig kon keeper Jean-Paul van Leeuwen de slecht ingeschoten penalty van Shkodran Metaj uit het doel tikken.

Hierdoor bleef het spannend en was het in de volgende aanval weer Excelsior Maassluis dat gevaarlijk wist te worden via verdediger Milan van Ewijk. Schuin voor het doel schoot Van Ewijk op de voeten van doelman Ramon Nijland. De zoveelste kans die de Tricolores pijnlijk om zeep wisten te helpen.

De beslissing viel vervolgens aan de overkant. Een perfecte counter zorgde ervoor dat Sargon Gouriye er vandoor kon gaan. De snelle aanvaller legde vervolgens de bal perfect breed op de meegelopen Van der Leij, die vervolgens zijn tweede van de middag maakte.

Zodoende liep Excelsior Maassluis wederom tegen een nederlaag aan. Er werden genoeg kansen gecreëerd maar telkens zonder resultaat. Komende zaterdag is er kans op revanche als de thuiswedstrijd tegen Barendrecht op het programma staat. De wedstrijd begint om 15.30 uur op Sportpark Dijkpolder.

 Gerelateerd