Excelsior Maassluis is ongeslagen thuisstatus kwijt

• 12-03-2018

MAASSLUIS - Barendrecht was in de regio-derby tegen Excelsior Maassluis verantwoordelijk voor de eerste thuisnederlaag van dit seizoen. De ploeg van Adri Poldervaart ging met een 0-2 overwinning weer terug. Een overwinning waar niets op viel af te dingen, maar de ploeg van Jeroen Rijsdijk gaf wel gemakkelijk cadeautjes weg.

Excelsior Maassluis trad aan zonder de 'oudjes'. Niels Redert was geveld door de griep, Kevin Vink had in de week voorafgaand aan de wedstrijd te weinig getraind, Robin van der Ende keerde terug van een blessure en Stephan Kruithof bleek het voornaamste slachtoffer van het slechte spel in de afgelopen weken.Zonder deze sterkhouders kwam Excelsior goed uit de startblokken en had het na twee minuten al op voorsprong moeten staan. Jeremy Moreno verscheen oog in oog met doelman van Splunter die ver buiten zijn zestien was gelopen. De lob van Moreno was echter belabberd waardoor een gigantische kans verloren ging.

Niet veel later had Vincent v.d. Berg een uitgelezen kans om zijn ploeg op voorsprong te koppen maar zijn bal verdween naast de verkeerde kant van de paal. En Barendrecht dan? Dat kwam er in het eerste kwartier niet aan te pas maar werd na de gemiste kansen van Excelsior gaandeweg de eerste helft wel de betere. De ploeg wist zich gesteund door de verrassende treffer van Tim Eekman, die in de 18e minuut vanaf 11 meter mocht aanleggen en dat onberispelijk deed (0-1).

De situatie daaraan voorafgaand was uiterst knullig van Excelsior. Jean Paul van Leeuwen gaf, na een goede interceptie, mee aan Sefa Kurt die met een lange bal zijn voorwaartsen probeerde te bereiken. Zijn schot werd echter nog voor de middenlijn door Barendrecht onderschept en kinderlijk eenvoudig kon Ramy Salem door de Maassluise verdediging soleren. Alleen door een overtreding binnen de zestien kon hij gestopt worden met de strafschop tot gevolg.

Met die voorsprong in de knip kon de ploeg van Poldervaart de eerste helft redelijk probleemloos uitspelen. Hoe zuur was het toen in de extra tijd van de 1e helft Vincent van den Berg zijn schot voor de gelijkmaker gestopt zag en uit de tegenaanval Barendrecht wel wist te scoren. Daan Smith moest het afleggen tegen de slimme en snelle Ramy Salem, die zijn voorzet in 1e instantie geblokt zag maar bij de tweede paal kon Daniel Esajas alsnog de 0-2 binnen schieten.

Rijsdijk bracht in de tweede helft Kevin Vink voor Dean van Ooijen en ook Elson do Rosario Almeida kwam in de ploeg voor Demi Gosepa. In het eerste kwartier zette Excelsior hoog druk, wat tot kansen leidde voor Vincent van den Berg (kopbal) en Kevin Vink, die beide keren de goed keepende Mark van Splunter op hun weg vonden. Het zat in die fase ook niet mee voor Excelsior Maassluis.

Na dat kwartier viel de ploeg ver terug en was het niet meer in staat om het Barendrecht lastig te maken. Op haar beurt was ook Barendrecht niet van plan de registers tot het uiterste open te trekken. De ploeg leunde comfortabel op de 0-2 voorsprong en gokte op een foutje aan Excelsior-zijde om de derde te maken. Joey Jonkman was daar dichtbij maar oog in oog met Jean Paul van Leeuwen schoof hij de bal naast.

In de slotfase kwam Excelsior Maassluis nog dichtbij de aansluitingstreffer maar het schot van Daan Blij belandde op de paal. Een 0-2 nederlaag dus  en de eerste thuisnederlaag van het seizoen. Barendrecht doet mee met de eerste vijf; Excelsior verliest door de nederlaag de aansluiting met die top 5 en gaat zakken op de ranglijst naar plek 7/8.