Sport

• Redactie
  • 16-08-2018
  • Sport
MAASSLUIS – Excelsior Maassluis heeft het oefenduel tegen FC Lisse dinsdagavond niet weten te winnen. De thuiswedstrijd werd met 2-0 verloren.

Het team van trainer Dogan Corneille begon goed aan de wedstrijd; binnen tien minuten kreeg Excelsior Maassluis al twee grote kansen die ternauwernood konden worden voorkomen. Eerst was het Dean van Ooijen die zijn iets te zachte schot gered zag worden van de doellijn. Amper een minuut later werd een vrijetrap van Stephan Kruithof door FC Lisse-doelman Jochem Lensen stijlvol uit de bovenhoek getikt.

Waar Excelsior Maassluis wellicht de voorsprong had verdiend viel het doelpunt na een goed half uur aan de andere kant. Een slordigheid in de opbouw werd door FC Lisse afgestraft via Bas Buimer (0-1). Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft ging Excelsior M naarstig opzoek naar een doelpunt maar kwam het nooit echt heel gevaarlijk voor het doel van de ploeg uit De Bollenstreek. Sterker nog de treffers viel wederom aan de overkant.

Scheidsrechter Van Rijsbergen vergat te fluiten voor een duidelijke overtreding op Marouane Afaker. In de aanval daarop profiteerde de bezoekers optimaal. Mark de Loor vond rond het zestienmetergebied een gaatje en kon doeltreffend uithalen in de lange hoek (0-2).

Zo verloor Excelsior Maassluis in korte tijd voor de tweede maal in de voorbereiding. Gelukkig betreft het wederom een oefenwedstrijd en is er nog week te gaan voor dat het echte werk gaat beginnen.

Komende zaterdag is de laatste wedstrijd van de oefencampagne. Dan is ARC uit Alphen aan den Rijn te gast op Sportpark Dijkpolder. De wedstrijd begint om 15.00 uur.