Excelsior Maassluis ontvangt VVSB

15-12-2017 Sport Redactie

MAASSLUIS - Aanstaande zaterdag speelt Excelsior Maassluis de laatste competitiewedstrijd van 2017. Tegenstander is het paars-gele VVSB uit Noordwijkerhout.

Vorig jaar augustus openden beiden ploegen het eerste seizoen in de Tweede Divisie tegen elkaar. Destijds werd het 2-0 door een eigen doelpunt van VVSB-verdediger Jelmer Vijlbrief en een doelpunt van Kilian Berkhout. Later dat seizoen zou VVSB thuis met dezelfde cijfers winnen van Excelsior Maassluis door goals van Maikey Paramy en Tommy Bekooij. De onderlinge historie is dus mooi in balans.

Sneeuw
VVSB vinden we momenteel terug op een elfde plaats. De stuntploeg uit de KNVB-beker verzamelde tot nu toe negentien punten, drie minder dan Excelsior dat zesde staat en bovendien nog een wedstrijd te goed heeft na de afgelasting van afgelopen zaterdag. Vanwege hevige sneeuwval kon de uitwedstrijd bij IJsselmeervogels op het laatste moment namelijk geen doorgang vinden. De al in Spakenburg aanwezige supporters zochten daarom maar een kroeg op in het vissersdorp en maakten er op die manier toch een gezellige middag van.

De hinder van de sneeuwval is Nederland bleef niet beperkt tot het afgelasten van de wedstrijd tegen IJsselmeervogels. In het begin van deze week was het namelijk onmogelijk om de velden van Excelsior te betreden. De selectie van Jeroen Rijsdijk trainde noodgedwongen binnen. In sportschool Mahorokan werd onder professionele begeleiding een groepsles ‘Grit’ gevolgd. De selectie werd ruim een uur lang aan het werk gezet met verschillende krachtoefeningen. Met de conditie en kracht zit het overigens al de gehele eerste seizoenshelft meer dan goed. De ietwat gekke week kan en mag dus geen invloed hebben op het resultaat van aanstaande zaterdag.

Kansen
Excelsior Maassluis heeft inmiddels, op koploper Katwijk na, de minst gepasseerde verdediging van de Tweede Divisie. VVSB is juist, na hekkensluiter AFC, de minst scorende ploeg. Gebaseerd op de statistieken liggen er dus kansen voor Excelsior, dat het laatste half jaar uitstekend presteert in eigen huis. De gehele eerste seizoenshelft werd er op eigen veld niet verloren. Een zege of gelijkspel tegen VVSB betekent dus dat de Tricolores de winterstop ingaan met een ongeslagen thuisstatus. Het zou een mooie bekroning zijn op een goede eerste seizoenshelft voor Jeroen Rijsdijk en zijn selectie.

Maar ook VVSB doet het de laatste weken prima. Er was weliswaar de nederlaag tegen koploper Katwijk, ervoor werd gewonnen van HHC (4-2) en De Treffers (0-1). Beide ploegen verzamelden dus zes punten uit de drie laatste wedstrijden. Wederom dus geen enkele reden voor onderschatting of gemakzucht. Het messcherpe begin waarmee Excelsior Maassluis de laatste weken op de proppen kwam biedt wat dat betreft hoop.

Wedstrijd
De scheidsrechter van dienst is de heer Bronsvoort. Hij floot Excelsior eerder tijdens de overtuigende 3-0 zege op Katwijk. VVSB kwam hij ook eenmaal eerder tegen. In de thuiswedstrijd tegen FC Lisse werd het destijds 1-1. De aftrap is om 15:30.

Gerelateerd