Excelsior Maassluis speelt gelijk bij Jong Sparta

10-12-2018 Sport Redactie

MAASSLUIS - Op bezoek bij Jong Sparta Rotterdam wist Excelsior Maassluis wederom ongeslagen te blijven. Na 90 minuten was het 1-1. Na een vroege achterstand was het na ruim een half uur Vincent van den Berg die voor de gelijkmaker zorgde. Zo bleef Excelsior Maassluis voor de zesde keer op rij ongeslagen. 

De ploeg van trainer Dogan Corneille is aan een prima reeks bezig. Oók in de wedstrijd tegen het Jong Sparta Rotterdam van oud Excelsior Maassluis-trainer Jeroen Rijsdijk toonde de Tricolores veerkracht en vocht het zich na een vroege achterstand terug in de wedstrijd en zorgde Vincent van den Berg, na een prachtige aanval over diverse schijven, met het hoofd voor de gelijkmaker.

Hierna pakte Excelsior het initiatief en kwam het diverse keren gevaarlijk voor het doel van de Rotterdammers. Zo schoot Daan Blij een bal net over en zag hij zijn vrije trap net naast worden getikt door Jong Sparta Rotterdam-keeper Michael Fabrie. Ook Robin van der Ende kwam nog in de buurt van een treffer maar hij raakte de bal vanuit een corner niet goed genoeg.

Na rust waren de kansen een stuk spaarzamer. Na 66 minuten spelen was de enige echte kans die werd gecreëerd voor Excelsior Maassluis. Een prachtige pass van Giovanni da Fonseca bracht Vincent van den Berg in kansrijke positie maar de aanvoerder zag zijn schot gered worden door doelman Fabrie.

Na 90 minuten eindigde de regioderby dus in een 1-1 gelijkspel. Iets waar beide ploegen redelijk mee konden leven al was het gevoel bij de Tricolores aanwezig dat er meer te halen was op Het Kasteel. Desalniettemin een goed resultaat tegen een van de topploegen uit de Tweede Divisie.

Komende zaterdag staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. In eigen huis ontvangt Excelsior Maassluis deze middag FC Lienden. De wedstrijd op Sportpark Dijkpolder begint om 14.30 uur.Gerelateerd