Excelsior Maassluis start met pijnlijke nederlaag

• 25-08-2019
MAASSLUIS - Excelsior Maassluis heeft in de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Tweede Divisie een pijnlijke nederlaag geleden. Op bezoek bij Jong FC Volendam werd er met 4-1 verloren, een zeperd tegen de promovendus. De ploeg van trainer Dogan Corneille begon nog aardig, maar verloor vervolgens de regie volledig in Volendam.

De wedstrijd begon nog zo goed voor de ploeg uit Maassluis. De Tricolores dicteerden en waren voornamelijk te vinden op de helft van Jong FC Volendam. De meegereisde supporters zagen Excelsior in deze fase met sterk spel terecht op een 0-1 voorsprong komen. Daan Blij faalde na 17 minuten niet vanaf elf meter nadat debutant Soufian Charraoui onderuit was gehaald in het strafschopgebied.

Snel na de openingstreffer kwam de thuisploeg op gelijke hoogte in het zonnige Volendam, Martijn Kaars won in een luchtduel van Daan Smith en hij kopte de bal verdween in de verre hoek: 1-1. Excelsior Maassluis was van slag en gaf de regie uit handen. Jong FC Volendam profiteerde en kwam nog binnen het half uur op voorsprong. Excelsior Maassluis gaf de thuisploeg te veel ruimte Youssef Blel scoorde de 2-1.

Dat het uiteindelijk slechts 2-1 bij rust stond was te danken aan Jean-Paul van Leeuwen. De doelman redde nog knap. In de tweede helft ging Excelsior op jacht naar de gelijkmaker, maar dat lukte niet. In de 72e minuut werd het duel definitief beslist. Roy Tol maakte de 3-1 vanaf de penaltystip. Even later werd het nog erger en scoorde de thuisploeg ook nog de 4-1.

Aanstaande zaterdag zal Excelsior Maassluis beter voor de dag willen komen na deze complete offday. Dit zal dan moet gebeuren in de thuiswedstrijd tegen IJsselmeervogels. De wedstrijd op sportpark Dijkpolder begint om 14.30 uur.