Excelsior Maassluis start met walking football

01-07-2018 Sport Redactie

Oranje selectie WK Walking Football 2018 (Foto: ©Nationaal Ouderenfonds)

MAASSLUIS - Komend seizoen is het mogelijk om 'walking football' te spelen bij Excelsior Maassluis. Een van de drijvende krachten is Maassluizer Egbert van de Worp, die met zijn team derde werd tijdens het WK Walking Football in het Engelse Bristol.

Bij de voetbalvorm walking football wordt in een wandeltempo op een kwart veld gespeeld. Tijdens een partijtje wordt er niet gerend, er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen.

Op 25 augustus organiseert Excelsior Maassluis een demonstratiewedstrijd. Het is de bedoeling dat een aansprekend team speelt tegen een Excelsior Maassluis All stars team.

Verder worden nog een aantal praktische zaken uitgewerkt, zoals de trainings- en wedstrijddagen, kleding en contributie. Bent u al enthousiast over walking football en kunt u niet wachten totdat de Maassluis voetbalclub start, dan kunt u dit alvast kenbaar maken door een mail te sturen naar Dick van der Kooij via kooijtjes@kabelfoon.nl. Vermeld daarbij uw naam en leeftijd.Gerelateerd