Excelsior Maassluis te sterk voor Jong Vitesse

• 13-01-2019
MAASSLUIS – Excelsior Maassluis is goed uit de winterstop gekomen. De ploeg van trainer Dogan Corneille won de uitwedstrijd van Jong Vitesse met 1-3. Een mooi resultaat na het trainingskamp in het Spaanse Torremolinos.

Binnen twee minuten maakte Excelsior Maassluis al de openingstreffer op het zeer natte Nationaal Sportcentrum Papendal, de thuishaven van Jong Vitesse. Een vrije trap werd vanaf de rand van het zestienmetergebied in het doel geschoten door Stephan Kruithof. Tot de rust werd door beide teams geen treffer meer gemaakt.

Na de rust kende Excelsior Maassluis wederom een vliegende start. Ditmaal was het Marouane Afaker die in de 49e minuut een goede voorzet in huis had waardoor Vincent van den Berg van dichtbij de stand wist te verdubbelen naar 0-2. Tien minuten voor tijd leek het toch weer spannend te worden. Uit een corner kopte Vitesse-verdediger Özgür Aktas raak en was de aansluitingstreffer een feit, 1-2. Topscorer van Excelsior Maassluis, Daan Blij, maakte aan alle onzekerheid een einde door in de blessuretijd te scoren en bracht daarmee de stand naar 1-3.

De wedstrijd tegen regerend kampioen Katwijk volgende week begint om 14.30 uur op sportpark Dijkpolder.