Excelsior Maassluis verliest ook van IJsselmeervogels

• 02-09-2019
MAASSLUIS - De voetballers van Excelsior Maassluis hebben ook in hun tweede wedstrijd van het seizoen een nederlaag geleden. Op het eigen sportpark kwam de thuisploeg tegen IJsselmeervogels al vroeg op een 0-2 achterstand. Dat kon de ploeg uit Maassluis niet meer herstellen, al scoorde Vincent van den Berg nog wel de 1-3.

Excelsior Maassluis wilde zich op eigen veld revancheren na de dikke nederlaag in de openingswedstrijd van het seizoen op bezoek bij Jong Volendam. Met IJsselmeervogels trof het zaterdag een lastige opponent die vorige week wél haar eerste wedstrijd won. De eerste echte kans was nog voor de thuisploeg, maar daarna ging het fout.

Slordig balverlies van Excelsior zorgde voor een snelle counter van IJsselmeervogels en Robbert Olijfveld kreeg de bal aan de linkerkant en krulde de bal op mooie wijze in de hoek achter de kansloze Jean-Paul van Leeuwen: 0-1. Na een kwartier spelen was het weer raak voor de gasten, een vrije trap werd ingekopt door de spits van IJsselmeervogels: 0-2.

De Tricolores werkten voor het eigen publiek keihard om een snelle aansluitingstreffer te maken, maar slaagden daar maar niet in. IJsselmeervogels speelde heel netjes en daar had Excelsior moeite mee. Het leek bij 0-2 te blijven, maar in blessuretijd vielen er nog twee treffers.  Eerst was het IJsselmeervogels dat de wedstrijd besliste met een goals van Justiana: 0-3. In de allerlaatste minuut mocht Vincent van den Berg vanaf elf meter de eer redden voor Excelsior Maassluis: 1-3. Dat werd meteen de eindstand.