Excelsior Maassluis verliest thuiswedstrijd tegen Kozakken Boys

21-10-2018 Sport Redactie

MAASSLUIS – Excelsior Maassluis heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen Kozakken Boys met 0-1 verloren. Een strafschop in de 22e minuut deed de Tricolores de das om.

Met de van een blessure teruggekeerde Sekou Sylla en de weer beter zijnde aanvoerder Daan Smith leek Excelsior M er klaar voor om weer eens een overwinning binnen te halen. Deze overwinning zat er helaas geen enkele moment in. Kozakken Boys werd in het eerste kwartier al gevaarlijk met een bal op de kruising van verdediger Mats van Huijgevoort waarna enkele minuten later Ahmed el Azzouti vanaf de strafschopstip alsnog voor de openingstreffer mocht zorgen. Een onnodige overtreding van Sekou Sylla ging hier aan vooraf (0-1).

In de tweede helft was de eerste grote kans voor de bezoekers uit Werkendam. Ahmed el Azzouti kon van dichtbij uithalen maar keeper Jean-Paul van Leeuwen had een goede reflex in huis. Aan de andere kant werd een vrije trap van Stephan Kruithof te slap ingeschoten en ging een afstandsschot van Milan van Ewijk rakelings over het doel van keeper Nils den Hartog.

Na 70 minuten dacht iedereen dat de gelijkmaker een feit was. Een schot van Daan Blij kon nog gekeerd worden door Den Hartog waarna Daan Smith het laatste tikje gaf om de bal over de doellijn te krijgen. Helaas voor iedereen die Excelsior Maassluis een warm hart toedraagt stond Smith in buitenspelpositie en ging de treffer niet door.

Enkele minuten later wederom een grote kans voor de Tricolores. Een mooie steekbal van Daan Blij kwam terecht bij Milan van Ewijk. De verdediger gaf vervolgens de bal strak voor op Vincent van den Berg. Via het standbeen van Van den Berg leek de bal bij de tweede paal een prooi te zijn voor de ingevallen Assad el Harti maar met het nodige kunst en vliegwerk kon verdediger Tim Eekman erger voorkomen voor Kozakken Boys.

Zo bleef het 0-1 in het voordeel van Kozakken Boys en moest Excelsior Maassluis voor de derde achtereenvolgende keer een nederlaag slikken. Komende zaterdag zal er uit een ander vaatje moeten worden getapt om weer eens aan een overwinning te komen. De Tricolores reizen af naar Groesbeek voor de confrontatie met De Treffers. De wedstrijd begint om 18.00 uur.Gerelateerd