Excelsior Maassluis verliest van gretige HHC Hardenberg

17-02-2019 Sport Redactie

MAASSLUIS – Excelsior Maassluis heeft na twaalf keer op rij ongeslagen te zijn gebleven, verloren tegen een zeer gretig spelend HHC Hardenberg. De oranjehemden waren naar Maassluis gekomen om zich ten kosten van alles te herstellen van de nederlaag van vorige week tegen VVSB (2-5), en dat ging het team goed af. Op de overwinning van HHC Hardenberg valt weinig af te dingen, 0-2.

Met veel strijd en passie werd door HHC Hardenberg voor iedere bal gestreden. Het lukte Excelsior Maassluis niet om in de wedstrijd te komen. Vlak voor rust kwamen de bezoekers uit Hardenberg op voorsprong. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door Danny Bouws bij de tweede paal binnen gekopt (0-1).

In de tweede helft kwam HHC Hardenberg beter uit de kleedkamer dan thuisploeg Excelsior Maassluis. Het was aan de paal en keeper Jean-Paul van Leeuwen te danken dat de wedstrijd nog niet vroegtijdig werd beslist. Uitstel van executie, na 70 minuten viel de 0-2 alsnog. Een cornerbal werd door alles en ieder gemist en kon Rob van der Leij bij de tweede paal de bal met het hoofd binnenwerken. Pas in de laatste tien minuten werd Excelsior Maassluis nog enkele keren gevaarlijk, toen aanvoerder Daan Smith in de spitspositie werd geplaatst. Helaas leidde dat niet tot een doelpunt.

Zo eindigde de wedstrijd in een 0-2 nederlaag voor de Tricolores. Volgende week kan Excelsior Maassluis zich revancheren als het wederom een thuiswedstrijd speelt. Tegenstander is dan de Koninklijke HFC. De wedstrijd begint om 14.30 uur.Gerelateerd