Excelsior Maassluis wil nu wel van laagvlieger winnen

30-11-2018 Sport Redactie

MAASSLUIS - Er staat weer een belangrijke wedstrijd op het programma voor Excelsior Maassluis in de tweede divisie. De uitwedstrijd op Sportpark Houtrust tegen Scheveningen moet gewonnen worden om meer afstand te nemen van de degradatieplekken. De Scheveningse ploeg bivakkeert onderin, maar daarin schuilt ook het gevaar.

Waar Excelsior Maassluis de vorige seizoenen regelmatig wist te stunten tegen de topploegen uit de Tweede Divisie, ging het tegen de laagvliegers regelmatig mis. Onderschatting is een gevaar. Dat mag de Tricolores nu niet gebeuren. Bij Excelsior zal het goed zitten qua vertrouwen. De winst tegen Almere City FC betekende niet alleen de tweede thuiszege op rij, ook bleven de Tricolores voor de vierde maal achtereen ongeslagen. Een prima serie dus die de ploeg van Dogan Corneille graag zal verlengen.

Handhaving is op dit momente voor beide ploegen het voornaamste doel. Excelsior Maassluis staat tiende met achttien punten en lijkt wat dat betreft beter op koers dan Scheveningen dat op een penibele voorlaatste plaats staat. De verschillen zijn nog klein en dus hoeft Scheveningen zeker nog niet te wanhopen. Bij winst op Excelsior vindt Scheveningen weer enige aansluiting met de middenmoot, als de Tricolores winnen nemen ze voorlopig flinke afstand en kan er voorzichtig richting subtop worden gekeken.

De aftrap is zaterdagmiddag om 14.30 uur als scheidsrechter Thijs het beginsignaal laat klinken.

Historie

Scheveningen promoveerde vorig seizoen uit de Derde Divisie en komt nu voor het eerst uit in de Tweede Divisie. De eerste keer dat de ploegen elkaar ontmoeten is het zekerniet. In het verleden kwamen Excelsior Maassluis en Scheveningen elkaar regelmatig tegen op het hoogste amateurniveau. De laatste ontmoeting was in seizoen 2015-2016 toen Daan Smith in de slotfase voor de beslissende 0-1 eindstand zorgde. Excelsior  zou dat seizoen de titel in de zaterdag Topklasse pakken, Scheveningen handhaafde zich toen nipt met een dertiende plaats. Gerelateerd