Excelsior Maassluis wint competitie-opener

27-08-2018 Sport Redactie

Foto: Excelsior Maassluis

MAASSLUIS - Excelsior Maassluis heeft de eerste competitiewedstrijd gewonnen. In eigen huis werd G.V.V.V. met 1-0 verslagen. Deze stand was bij rust al bereikt door een doelpunt van jongeling Sekou Sylla. De stand had veel hoger kunnen uitvallen voor de Tricolores, maar dit was slechts het enige puntje van kritiek.

Na een wisselvallige voorbereiding was het van te voren lastig in te schatten waar Excelsior zou staan bij aanvang van de wedstrijd tegen G.V.V.V.  Waar Excelsior Maassluis zich afgelopen dinsdag kwalificeerde voor het hoofdtoernooi van de KNVB Beker, verloor G.V.V.V. met ruime cijfers van T.E.C.  In de beginfase was het voor beide ploegen aftasten en werd het publiek, dat het vanwege de vele regen toch al zwaar te verduren had, niet getrakteerd op veel hoogtepunten.

Pas in de slotfase van de eerste helft kon het thuispubliek de handen op elkaar doen. Eerst was het Vincent van den Berg die na een vloeiend lopende aanval over vele schijven de paal raakte. Eén minuut later was het Sekou Sylla die na een mooie één-twéé met Van den Berg wél doelman Johan Jansen wist te verschalken (1-0).

In de tweede helft waren de grootste kansen voor de thuisploeg maar lukte het maar niet om de bal in het net te krijgen. Zo was het onder andere Vincent van den Berg die na een uur spelen doelman Jansen op zijn weg vond nadat de aanvaller zich rondom het vijf meter gebied had vrij gespeeld. De Tricolores mochten vervolgens in hun handen knijpen dat Jean-Paul van Leeuwen in het doel stond.

De doelman reageerde op enkele schoten van G.V.V.V. zeer alert en behoedde zijn ploeg voor de gelijkmaker. De uitverkiezing tot 'man van de wedstrijd' was vervolgens een meer dan logische keuze van de 'commissie van wijze mannen'. De overwinning kwam niet meer in gevaar. Marouane Afaker en invaller Assad el Harti hadden al flink aan hun doelpuntenproductie kunnen werken maar misten grote kanen. Het was het enige puntje van kritiek na afloop want een overwinning op het altijd sterke G.V.V.V. is een prima begin van het derde seizoen in de Tweede Divisie.

Komende zaterdag staat de volgende zware wedstrijd op het programma als de Tricolores op bezoek gaan bij Rijnsburgse Boys. De wedstrijd begint om 15.30 uur op Sportpark Middelmors.Gerelateerd