Sport

• Redactie
  • 08-08-2018
  • Sport
MAASSLUIS - Excelsior Maassluis heeft de derde oefenwedstrijd van de voorbereiding met 3-2 gewonnen van Spijkenisse. Alle doelpunten vielen na rust. Voor de Tricolores waren Sekou Sylla, Daan Blij en Sefa Kurt trefzeker.

Onder extreem warme en benauwde omstandigheden was het voor de spelers bij tijd en wijlen afzien op het kunstgrasveld dat door de hitte nog een aantal graden warmer werd. Het maakte het voetbal er niet beter op waardoor er in de eerste helft weinig tot geen hoogtepunten waren te noteren.

Na rust was er meer te beleven voor de toeschouwers die op dit duel waren afgekomen. Invaller Sekou Sylla opende na tien minuten in de tweede helft de score via een knappe solo door de verdediging van de bezoekers heen. Lang kon Excelsior niet genieten van de voorsprong. Een kopbal van Hamdani verdween achter doelman Jari Duijvestijn in het doel: 1-1.

In het laatste kwartier besliste Excelsior de wedstrijd. Nadat er eerst meerdere keren was gewisseld werd een overtreding op Assad el Harti bestraft met een penalty voor Excelsior. Daan Blij wist dit buitenkansje overtuigend te verzilveren en tekende voor de 2-1. Kort hierna werd een corner prima ingekopt door verdediger Sefa Kurt. Het slotakkoord was voor Spijkenisse dat vlak voor het eindsignaal  de aansluitingstreffers wist te scoren (3-2). Dit was tevens de eindstand.

Komende zaterdag speelt Excelsior Maassluis wederom een oefenwedstrijd. Dan gaan de Tricolores op bezoek bij Westlandia in Naaldwijk. Op Sportpark De Hoge Bomen zal er om 17.00 uur worden afgetrapt.