Excelsior Maassluis wint laatste oefenwedstrijd met 4-0

• 20-08-2018

MAASSLUIS - Excelsior Maassluis heeft de laatste oefenwedstrijd in voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. Tegen ARC wonnen de Tricolores op eigen veld met 4-0. Na zes wedstrijden is de oefencampagne ten einde. Morgen staat de eerste officiële wedstrijd op het programma voor de ploeg van trainers Dogan Corneille en Barry de Vreede, FC ‘s-Gravenzande is dan de tegenstander in de tweede voorronde van de KNVB Beker.

In de laatste oefenwedstrijd tegen ARC, uitkomend in de 1e klasse, kon er na twee nederlagen op rij weer het nodige zelfvertrouwen worden getankt. Al in de eerste helft werd de basis gelegd voor de ruime overwinning. Na zeven minuten was Excelsior al dichtbij de openingstreffer toen verdediger Sefa Kurt een voorzet tegen de lat kopte. Na een kwartier was het alsnog raak voor de thuisploeg. Marouane Afaker schoot van dichtbij raak: 1-0.

Na rust kreeg eerst ARC een grote kans, maar was het Excelsior Maassluis dat aan de andere kant wist te scoren. Invaller Mo Taibi kon op het randje van buitenspel alleen op het doel van ARC af, omspeelde de keeper en schoot beheerst de 2-0 binnen. Nadat Excelsior vervolgens nog de paal en de laat raakte, kon het in de slotfase verder uitlopen. Eerst was het invaller Assad el Harti die na een steekpass alert reageerde (3-0). In de laatste minuut was het Daan Blij die met een mooie krulbal de eindstand bepaalde: 4-0.

Dinsdag gaat Excelsior M, zoals eerder vermeld, voor de tweede voorronde van de KNVB Beker op bezoek bij FC ‘s-Gravenzande. De wedstrijd begint om 20.00 uur. Aanstaande zaterdag begint de competitie voor Excelsior Maasluis weer in de Tweede Divisie. De ploeg start met een thuiswedstrijd tegen GVVV. Deze wedstrijd begint om 15.30 uur op Sportpark Dijkpolder.