Sport

• Redactie
  • 23-09-2019
  • Sport
MAASSLUIS - De voetballers van Excelsior Maassluis hebben zaterdagmiddag de uitwedstrijd bij GVVV met 1-2 gewonnen. Het was zeker geen makkelijke wedstrijd voor de Tricolores in de Tweede Divisie op Panhuis in Veenendaal, maar de overwinning telt.

De openingsfase van de wedstrijd was van beide kanten slordig. Toch was Excelsior Maassluis wel de bovenliggende partij en de Tricolores hadden meer balbezit. Dat leverde in de 19e minuut de openingstreffer op. Giovanni da Fonseca wist de 0-1 te scoren namens Excelsior. De Tricolores hadden door moeten drukken, maar ze lieten de thuisploeg juist beter in de wedstrijd te komen.

GVVV wist voor rust dan ook nog gelijk te maken, Philip Ties knalde de bal erin. Dat was een kantelpunt in de wedstrijd, de thuisploeg kreeg meer vertrouwen en dat was ook in de tweede helft te zien. Excelsior was vooral aan het verdedigen en GVVV kreeg een aantal grote kansen, maar wist niet te scoren. Dat deed Excelsior uiteindelijk wel in de slotfase van de wedstrijd.

Een kwartier voor tijd scoorde Jeremy Moreno de 1-2, nadat hij goed wegdraaide van zijn tegenstander. Daarmee stelde hij de drie punten voor Excelsior veilig. De Tricolores hadden zelfs nog een derde treffer kunnen maken, maar Moreno miste oog in oog met de GVVV-doelman. De drie punten waren binnen en dat is mooi herstel na de domper van vorige week in Katwijk. Volgende week komen de Tricolores weer in Maassluis in actie, ze spelen dan tegen TEC om 14.30 uur.