Excelsior Maassluis wint vierde oefenduel

• 12-08-2019
MAASSLUIS - De mannen van Excelsior Maassluis hebben in hun vierde oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen van Westlandia. Op sportpark Dijkpolder wisten Excelsior met 2-0 te winnen van de zondag Derde Divisionist. Giovanni da Fonseca en Vincent van den Berg scoorden in Maassluis.

Excelsior Maassluis kwam zaterdagmiddag op het eigen sportpark al snel op voorsprong. Giovanni da Fonseca gaf Westlandia-doelman Edgar Leerdam kansloos geen kans en schoor de 1-0 binnen. De voorsprong had zelfs snel groter kunnen zijn, want Daan Blij kreeg twee grote kansen maar trof twee keer de lat. Aan het eind van de eerste helft was keeper Jean-Paul van Leeuwen belangrij voor Excelsior, dankzij zijn reddingen kwamen de bezoekers uit Naaldwijk niet tot scoren.

De tweede helft werd erg aantrekkelijk met kansen voor beide ploegen. De Tricolores wisten voor eigen publiek succes te boeken. Eerst werd een gigantische kans nog gemist, maar daarna sloeg Vincent van den Berg, op het randje van buitenspel, toe en scoorde de 2-0. Vlak voor tijd voorkwam keeper Van Leeuwen nog een tegentreffer van Westlandia met een knappe redding. Het bleef daardoor bij 2-0 voor de Maassluise ploeg.