Excelsior Maassluis wint Voetbal Rijnmond Cup

17-06-2018 Sport Redactie

MAASSLUIS – Excelsior Maassluis heeft zaterdag de Voetbal Rijnmond Cup in de wacht gesleept. De Tricolores waren op het terrein van Slikkerveer in Ridderkerk met 4-2 te sterk voor zaterdaghoofdklasser Smitshoek. De winst leverde naast een grote wisselbeker ook een prijs op in de vorm van een trainingskamp in het buitenland.

Excelsior M maakte het zichzelf nog knap lastig de tweede helft in de finale tegen Smitshoek. Na 45 minuten stond er een verdiende 2-0 voorsprong op het scorebord en leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Tricolores. Daan Blij zette Excelsior Maassluis met een mooie boogbal in de bovenhoek op 1-0 voorsprong waarna Vink met een mooie stiftje vlak voor de rust de marge verdubbelde.

Na rust kwam Excelsior al snel in de problemen toen de assistent-scheidsrechter weigerde te vlaggen voor een buitenspelsituatie die vervolgens werd afgerond door Smitshoek (2-1). Niet veel later stond de wedstrijd op zijn kop toen een grove fout in de verdediging werd afgestraft door de oranjehemden (2-2).

Uiteindelijk kwam het allemaal nog goed voor Excelsior Maassluis. Eerst was het invaller Dean van Ooijen die uitermate alert reageerde op een bal waarbij iedereen in eerste instantie dacht aan een strafschop (3-2). Het slotakkoord was voor Kevin Vink die goed reageerde op een rebound (4-2). Hierna had de score nog hoger kunnen oplopen maar de lat stond een treffer in de weg.

De selectie gaat nu even genieten van een aantal vrije weken waarna op zaterdag 21 juli de eerste training onder leiding van de nieuwe trainer Dogan Corneille zal plaatsvinden.

 Gerelateerd