Excelsior neemt drie punten mee uit Noordwijkerhout

07-05-2018 Sport Redactie

MAASSLUIS - Excelsior Maassluis heeft de uitwedstrijd tegen VVSB met 0-3 gewonnen. In de eerste helft was het Kevin Dercks die vlak voor rust voor de openingstreffers zorgde. In de blessuretijd van de tweede helft besliste Jeremy Moreno middels twee treffers de wedstrijd.

Hoofdtrainer Jeroen Rijsdijk startte de wedstrijd op bezoek bij VVSB met dezelfde opstelling als vorig week tegen IJsselmeervogels (1-1). Kevin Dercks wist op slag van rust een schitterende steekpass van Daan Blij om te zetten in een doelpunt. Overigens ging hier een mooie solo van Vincent van den Berg aan vooraf, die ongehinderd mocht door lopen vanaf de middenlijn tot aan het zestienmetergebied!

Na rust hadden de Tricolores een stuk lastiger met de thuisploeg. De slag op het middenveld werd verloren en VVSB kwam steeds gevaarlijker voor het doel van keeper Jean-Paul van Leeuwen. Bij de thuisploeg, dat als sinds 3 februari geen thuiswedstrijd meer had gewonnen, ging het echter steeds mis in de laatste fase.

Het venijn zat hem wederom in de staart. Nadat Kevin Dercks eerst nog een reuze grote kans miste was het in de laatste minuten wel raak voor Excelsior. Twee bijna identieke acties van Jeremy Moreno aan de rechterkant belandde achter de kansloze VVSB-keeper Ruben Valk. Hierdoor won Excelsior Maassluis met geflatteerde cijfers van VVSB. Uiteraard maakte dat niemand uit het Maassluis-kamp iets uit en is een top 5 klassering nog steeds haalbaar.

Komende zaterdag 12 mei staat de thuiswedstrijd tegen Jong Sparta Rotterdam op het programma. Het toekomstige team van hoofdtrainer Jeroen Rijsdijk en verdediger Kevin Ringeling maakt indruk in de Tweede Divisie en dus zal Excelsior Maassluis een mooie uitdaging hebben om dit team te verslaan.

De regioderby begint om 14.30 uur op Sportpark Dijkpolder.Gerelateerd