Excelsior neemt nu wél drie punten mee uit Amsterdam

• 21-01-2018
MAASSLUIS - Waar Excelsior Maassluis vorige week nog een voorsprong uit handen gaf op bezoek bij AFC en genoegen moest nemen met een gelijkspel, waren de Tricolores een week later op bezoek bij ASV De Dijk een stuk succesvoller in de hoofdstad. Na 90 minuten stond er een verdiende 1-3 eindstand op het scorebord, die zelfs nog een stuk hoger had gekund.

Sefa Kurt was bij Excelsior terug van een schorsing en vormde centraal achterin weer ouderwets een duo met Daan Smith. Verder was er een basisplaats voor Jeremy Moreno en stond ook aanvoerder Niels Redert weer vanaf het begin aan de aftrap. Met Niels Redert is ook meteen de man genoemd die een belangrijk aandeel had in de overwinning van de Tricolores. De aanvoerder was op het middenveld als aanjager een ware plaag voor de Amsterdammers. Het leidde de openingstreffer na 12 minuten in. Redert zette Raymond Baten onderdruk, pakte de bal af en gaf een pass naar de zijkant op de andere uitblinker Vincent van den Berg. Een bekeken voorzet werd vervolgens door de geheel vrijgelaten Jeremy Moreno prima binnen gekopt (0-1).

Na deze treffer brak een fase aan waarin de thuisploeg beter in de wedstrijd kwam, ook omdat Excelsior slordig uitverdedigde. Zo ook na een half uur spelen toen een lange bal een prooi leek voor Daan Smith, die voor Jack Tuijp wilde komen, maar ongelukkig uitgleed waarna Tuijp er met de bal vandoor ging. Even leek de organisatie achterin weer te staan maar een voorzet richting de tweede paal werd van dichtbij door de mee opgekomen Tony Tol binnengeschoten (1-1).

Op slag van rust was  Jeremy Moreno een aantal keer dichtbij een treffer.Na rust waren de eerste kansen voor de Amsterdammers. Zo verschalkten Excelsior-verdediger Robin van der Ende bijna zijn eigen keeper Jean-Paul van Leeuwen met een kopbal en schoot Jack Tuijp van dichtbij op dezelfde Van Leeuwen. Hierna braken de minuten van Vincent van den Berg aan. Na wederom goed doorjagen van Redert op Baten werd de razendsnelle aanvaller via een steekbal weggestuurd richting het doel.

Oog in oog met doelman Roy Pistoor faalde Van den Berg niet en was de nieuwe voorsprong een feit (1-2). Drie minuten later bijna het zelfde recept alleen nog mooier. Redert hinderde op de middenlijn Baten en Van den Berg kon er met de bal vandoor. Vervolgens volgde een sprint tussen vier verdedigers door en zette hij ook nog eens Pistoor te kijken met een fijn puntertje (1-3).

In het verloop van de wedstrijd had Excelsior alle kans om aan haar doelsaldo te werken maar diverse kansen werden niet benut. Desalniettemin stond er na 90 minuten een 1-3 eindstand op het bord en keek Excelsior tevreden terug op deze uitwedstrijd. Volgende week staat de eerste thuiswedstrijd van 2018 op het programma. Om 15.30 uur ontvangen de Maassluisse voetballers dan GVVV, dat dit jaar nog niet heeft gewonnen.