Excelsior onderuit tegen Achilles'29

17-09-2017 Sport Redactie

MAASSLUIS - Het is Excelsior Maassluis niet gelukt een goed resultaat te behalen in de uitwedstrijd bij Achilles'29, de club leed een 3-0 nederlaag op Sportpark de Heikant.

Excelsior M startte verrassend zonder sterkhouder Sefa Kurt. Vanwege disciplinaire redenen (hij kwam te laat) startte Sefa op de bank en mocht Tobias Kleijweg aan de aftrap verschijnen. Ook Robin van der Ende verscheen aan de aftrap. Na een lange tijd uit de roulatie te zijn geweest met een vervelende liesblessure, verving hij de zieke Kevin Ringeling.

In de gelijkopgaande beginfase gebeurde weinig. Na een half uur kwam daar verandering in toen Niek Versteegen uit een goede steekpass de bal in de verre hoek achter Jean Paul van Leeuwen schoot en zo Achilles'29 op een 1-0 voorsprong zette. Excelsior Maassluis had tot dan toe echter laten zien voetballend niet onder te hoeven doen voor Achilles'29 en dus was er nog voldoende vertrouwen in een goed resultaat.

Al gauw begon de tegenslag. De scheidsrechter trok een rode kaart voor Niels Redert, waarvan hij dacht een slaande beweging gezien te hebben. Excelsior kon de kleedkamer op zoeken met een achterstand én een man minder.

In de tweede helft was Excelsior echter nog steeds voetballend niet minder en had de ploeg van Jeroen Rijsdijk voldoende zicht op minimaal een punt. Maar de scheidsrechter gooide roet in het eten. Dean van Ooijen kreeg, nadat hij met een mooie lange bal werd weggestuurd, een gele kaart voor vermeends hands. Een tweede gele kaart voor de speler, waardoor het team met negen spelers overbleef. Achilles'29 liep uit naar 3-0.

Volgende week komt Koninklijke HFC op bezoek en krijgt Excelsior Maassluis een kans zich te revancheren voor deze verloren middag.

Gerelateerd
Reacties