Excelsior op de valreep naast Jong Sparta

13-05-2018 Sport Redactie

MAASSLUIS – Excelsior Maassluis en Jong Sparta Rotterdam verdeelden zaterdag de punten. Door een wel erg makkelijk gegeven strafschop kwamen de Tricolores op achterstand maar vlak voor tijd bracht Daan Blij, ook uit een strafschop, de stand weer gelijk. De achtste wedstrijd op rij dat de ploeg ongeslagen bleef en het twaalfde gelijkspel in deze competitie.

Het moet voor Jeroen Rijsdijk best een bijzondere wedstrijd geweest zijn. Met Excelsior Maassluis, waarmee hij in de afgelopen jaren zo succesvol was, aantreden tegen zijn toekomstige ploeg Jong Sparta. De Kasteelbewoners hebben jaarlijks een zeer talentvolle groep, maar moeten zeker in de beginfase van de competitie veel moeite doen om een hecht team te smeden. Voor de winterstop was dat lastig, maar scheidend trainer Frank van Kempen heeft na de winterstop een prachtig elftal weten te smeden dat inmiddels goed mee kan in de Tweede Divisie.

De eerste echte kans ontstond pas in de 25e minuut toen Walter Bennett goed doorging maar zich gestuit zag door keeper Michael Fabrie. Niet veel later had Excelsior Maassluis zomaar aan de leiding kunnen komen toen Vincent van den Berg door de verdediging van Jong Sparta slalomde en onderweg de nodige overtredingen wist te omzeilen. Oog in oog met de Sparta-keeper faalde hij niet maar scheidsrechter Vries had al voor een overtreding gefloten. De toegekende vrije trap op de rand van de zestien werd vervolgens door Daan Blij op de buitenkant van de paal gekruld.

In de tweede helft was Jong Sparta, zeker in de beginfase de betere ploeg. Wellicht gesterkt door de voorsprong die het in de 48e minuut bewerkstelligde. Ayoub Boukhari bracht zijn ploeg op 0-1. Gelukkig liet de ploeg van Jeroen Rijsdijk de koppies niet zakken en drong het gaandeweg Jong Sparta meer en meer naar achter. Robin van der Ende had de kans om zijn ploeg naast de Spartanen te brengen, maar in plaats voor eigen succes te gaan gaf hij een voorzet die door Sparta onschadelijk werd gemaakt. Met het inbrengen van Daan van Ooijen probeerde Rijsdijk nog meer druk op de tegenstander te leggen.

Uiteindelijk pakte die druk naar voren goed uit en kwam Excelsior M in de slotfase alsnog langszij. Een fantastische passeeractie van Vincent van den Berg in de zestien meter was Sparta-verdediger Diederick Luydens te veel waardoor zijn verdedigende actie leidde tot een strafschop die door Daan Blij feilloos werd binnengeschoten (1-1).

Excelsior Maassluis schiet er richting de 49 punten niet zo heel veel mee op. Die 49 punten is het doel wat nu nog rest in de laatste twee duels die de ploeg nog moet spelen voordat deze slopende competitie ten einde is. Aanstaande zaterdag reist de ploeg naar Groesbeek om daar de strijd aan te gaan met De Treffers. In de week erna besluiten zij dit seizoen tegen het Amsterdamse AFC.

 

Gerelateerd